Един на всеки девет е гладен

0

Всеки девети човек в света е бил гладен през 2018 г.
Повече от 820 милиона души по света са имали проблема с глада и недохранването миналата година, според доклад на ООН.

Тази цифра е по-висока, отколкото през предходната година (2017) когато гладните са  била 811 милиона души. В прессъобщението се отбелязва, че от 2016 г. броят на хората, които страдат от глад в света, нараства всяка година. Експертите са най-загрижени за положението в африканските страни, както и в страните от Южна Азия. Според доклада на ООН в страните от Източна Африка повече от 30% от населението е постоянно недохранено.

През 2018 г.в Азия има 513 милиона души, които са недохранени, Африка – 256 милиона, и Латинска Америка и Карибите – 42 милиона“ – се казва в доклада.
В допълнение, ООН отбеляза, че миналата година всяко седмо бебе в света е родено с ненормално тегло. Наред с глада, експертите са загрижени за проблема със затлъстяването в света. Около 670 милиона души по света страдат от този проблем. Авторите на доклада посочват необходимостта от създаване на условия за поддържане на хранителната сигурност, особено по време на икономически кризи.

“За да се поддържа продоволствената сигурност, е необходимо да се прилагат икономически и социални политики, които ще противодействат на последиците от икономически неблагоприятни периоди”, се казва в доклада.

източник:Доклад на ООН

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here