Пет души ранени от бикове

0

По време на  тазгодишния фестивал “Sanfermines” в Памплона, Северна Испания, най-агресивните шест  бика включени в групата да бягат и гонят хората по улиците, като раниха пет човека.

Коментаторите в Испания заявиха, че това шествие на биците е “най-вълнуващото и опасно”  за сезон 2019. Няколко бика се блъскаха в арената на 875-метровата писта, а многобройните  бегачи също падаха по земята.
Всяка година зрители от цял ​​свят посещават традиционния фестивал “Sanfermines” с бягащи бици. Понякога има сериозно наранени участници, дори и смъртни случаи. Последният такъв случай е през 2009 г., а общо броят на загиналите от 1911 г досега е вече 16. Съдбата на биковете е подобна. Те умират вечерта  при традиционната “Корида”. Всъщност биват убивани, което гневи  активистите за правата на животните и те протестират срещу спектакъла от години. 

На фестивала в Памплона, който се провежда от 1591 г., шест разгневени бика, преминават бегом по улиците на стария град. Стотици хора, с червени шалчета бягат пред 600 кг бикове. Фестивалът включва и религиозни процесии, концерти и нощно пиене. Фиестата привлича хиляди посетители от цял ​​свят всяка година и е увековечена от Ърнест Хемингуей в романа си “Фиеста”. 

Източник: Laura Cuttier

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here