Напусна ни TABLEAU

0
GS Нина

Това е много специален бик представител на Red Holstein на международната сцена. Само преди два месеца в Станцията за осеменяване в Боркен, TABLEAU отпразнува своя 15-и рожден ден с торта за служителите и допълнителна порция царевица за рожденника. Внезапната му кончина беше много изненадваща за говедовъдите.

С 320 000 произведени дози сперма и 27 000 дъщери, с оценка на развъдната им стойност в световен мащаб, той беше един от най-използваните бици от Червения Холщайн през последното десетилетие.

FG Арабела

Като последен истински представител на своето поколение, той е преминал през класическата система за изпитване на бик. Още през есента на 2009 г., в предварителните оценки за генетичната оценка, TABLEAU се класира на върха. През март 2010 г. се раждат първите му дъщери, като една от тях заема седмо място в класацията по развъдни стойности.
В следващите години развъдната  стойност на TABLEAU върви нагоре и през август 2011 г. е първи в списъка на Olympus Redbunten.

TABLEAU има добре известни предци.  Произхожда от семейство Щадел и от страна на майка си има великия Фабер като свой дядо.

Балла

С многобройните си дъщери TABLEAU впечатляващо потвърди наследствеността си: крави със средна големина, с много протеини, високи задни четвъртини с тесни централни ленти, както и оптимална комбинация от здраве на вимето и млечност, с здрави крави и дълголетие.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here