В пожар загинаха 1000 крави

0

Силен пожар, в една от най-големите млечни ферми в Манитоба, унищожи няколко помещения, съдържащи около 1000 крави, оцелели са само 200 животни

В понеделник сутринта – 12 август, е избухнал пожар в животновъдна ферма в Манитоба, Канада. Въпреки усилията на 60 пожарникари, повечето от животните загиват. Пожарникарите са казали, че това е най-големия пожар във ферма в страната.
Тази ферма е била една от най-големите в района с отглежданите над 1000 бр крави. И съответно е била и най-големия производител на мляко в района. Собственикът е планирал в близките години фермата да има 1700 бр крави. Това е значително повече от средния брой –  130 бр крави, отглеждани крави сред канадските  говедовъди.
Тъй като млечната ферма Pennwood произвежда приблизително 2,5% от общото мляко в Манитоба, последиците ще бъдат доста сериозни за потребителите.

Оборите, в които са отглеждани млечните говеда, са били с дървени  конструкции с калаено покритие от външната страна. Когато дървените опори изгорили, сградите се срутили, превръщайки се в гореща консерва.
Сега се установяват причините за пожара.

(Източник,: www.cbc.ca).

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here