Където животновъдните шоу-та са празник

0

 Гранд Шампион BaS Rosalie

У нас през последните години се организират доста изложби по животновъдство. Организаторите се опитват да подражават на водещите страни и вмъкват някои елементи от големите изложения. Сякаш длъжници са зрителите. Нетърпеливи, бързащи, с по-голям интерес към бирата, отколкото към животните. На една от изложбите, например при награждаването на победителите, единствен беше фермерът и този, който връчваше наградата. Всъщност, много малко животновъди знаят, какво се случва на големите изложения.

След четири години прекъсване отново животновъди от региона на Кобленц участваха със 125 животни в VII Шоу на говедата на Рейн-Мозел. Независимо от високите температури по време на изложението, стигащи до 30 градуса, голямата изложбена площ бе изпълнена с търговски щандове, много срещи и възможности за контакти.

На ринга излязоха най-напред кравите от първия клас, представляващи  компании отглеждащи до 130 крави. Във втори  клас  се представят крави от ферми, в които се отглеждат повече от  ферми от 130 крави.

Високо ниво при Холщайн
Започва се с юниците. Победител е балансираната дъщеря на Комо  с високото си жлезисто виме.  Най-силно представени са  кравите на средна възраст – 27 на брой, на второ и трето теле. Дъщерята на  Bankrol, Adeen е първа, с  жлезисто виме и широк таз.

 Изключително станало състезанието между представителките на червените Холщайн. От участващите 20 крави, две са избрани за печеливши. След това се излъчи шампиона от юниците. Последва представянето на малките телета,

BaS Rosalie е на новата госпожа Райн-Мозел през 2019 г. Собственик: Christian Bange, Seibersheim © KeLeKI

наричани гальовно бамбино. На това шоу имаше и клас с крави  на възраст 13 – 18 години. Това  бе наистина вълнуващо, защото на ринга застанаха  много опитни състезателки, доказали се от минали шоуа.

След като всички печеливши животни от различните класове вече са определени, те влизат в ринга за да бъде излъчено най-доброто говедо на изложението. Когато става дума за  млечни говеда, около ринга е наистина вълнуващо, коя ще бъде новата госпожица Рейн-Мозел. Радостта на всички беше голяма когато съдията тупна дъщерята на Атшот –  Розали и я  обяви за новата госпожица Рейн-Мозел.

Това състезание продължава повече от пет часа и бе изгледано с интерес от присъстващите. След като на Розали бе сложен венеца на победителите фермерите окупираха масите с бира и наденички.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here