И швейцарските крави под ножа

0

Според Организацията на ООН за прехрана и земеделие, едрия рогат добитък е отговорен за около 9,5% от световното производство на парникови газове и метан. Както е известно, метанът е един от газовете със значителен парников ефект, който предотвратява връщането на топлинната енергия обратно в космоса, която се получава в атмосферата от Слънцето. Кравите, когато се оригват и  освобождават храносмилателни газове, отделят изненадващо голямо количество метан.
Така започва наш материал:

 След метана идва екологична катастрофа

Подобни материали свързани с метана, хуманното отношение към животните, исканията на природозащитниците, веганите и други организации, публикуваме вече една година. Искаме да предупредим с какви трудности занапред ще се срещат нашите животновъди. Наистина, проблемът по отношение на вредните емисии засега е основен за Холандия. Французите си имат по-големи проблеми с веганите.
От тази сряда обаче проблемът влезе и в Швейцария. С други думи, все повече се приближава до България. При нас нещата са все още спокойни. За какви емисии да говорим. Ами то, пътувайки от Бургас до София може да срещнеш само две стада – едното до Ямбол, другото Старозагорско и то крави. Овце не се виждат никъде. Транспортирането на животни също не ни касае, защото няма какво да изнасяме пък и пристанищата ни нямат лиценз за износ.

В сряда, 18 септември по швейцарския телевизионен канал SRF 1  бе  обсъдено дали швейцарските фермери трябва да намалят добитъка си с една четвърт в бъдеще – в името на климата. Тъй като швейцарската консумация на месо не е устойчива, зелените изискват драстично намаляване на добитъка.  В искането се казва, швейцарските фермери до 2030 г. да намалят с една четвърт  добитъка си – климатичната политика изисква драстични мерки и забрани, казват зелените?

Какви са коментарите от социалните мрежи:

Коментар от България: Не зная от къде ви хрумват подобни безмислици! Кравите ще унищожат атмосферата! Или сте идиоти, или мислите, че ние сме !
И кой гений изчисли колко метан произвеждат кравите и как ? Наистина сте се увредили…
Метана от петролните кладенци не пречи на никой, само кравешкия метан е вреден. Помислете върху забраната да се сади люцерна, бобови култури и да се яде червено месо, че току-виж някой се задушил в собствения си метан! Глупаци, жадни за минута слава !

Коментари от Швейцария: Много крещите за нищо. Co2 е издухан до 1-2% от самолетите и автомобилите,  отоплителните уреди 20%,  40% от строителната индустрия (Бетон) Вярвам, че това изисква повече внимание..

Добра идея, ако цената на млякото се увеличи с 25 процента.

Това отново е типична зелена политика, колкото е възможно да се стреми срещу селското стопанство.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here