Регистриране на телета в рамките на три дни – мисия възможна

5

Регистрацията на новородените животни не е само проблем за България. Където има ферми и фермери, това си е проблем.
Преди известно време в Холандия, имаше голям скандал, с големия процент близнили крави. В момента в Ирландия върви голям спор, дали на агнетата за клане трябва да слагат електронни марки. Всеки за него си е прав, фермерите, че плащат допълнително за марки, а ветеринарите пък, трябва да опазят страната от заболявания и да имат проследяемост.

До днес в Холандия продължават консултациите, дали новородените телета трябва да се регистрират до три дни след раждането, или в рамките на три работни дни. Решаването на този въпрос, министъра на земеделието Шортен, е възложил на говедовъдните организации. И те обаче не са по различни от нашите, и двата големи говедовъдни съюза дърпат в различни посоки.

Тази промяна в наредбата се налага от злоупотребите, които извършват някои фермери по схемите и се оказва, че някои телета на хартия са по-стари, отколкото в действителност. Министърката обаче взема становище, по отношение на глобите. Тя предлага глоба от 500 евро за дребни нарушения. Когато проследяването на животното е изложено на риск, глобата е 1 500 евро. При застрашаване здравето на обществото ще бъде налагана глоба до 2500 евро.

Едната от организациите казва:
“Длъжностните лица не работят през уикенда. Как може тогава да ни изискват да докладваме за теле, родено в петък вечер, например през същия уикенд. Работата при кравите продължава и през уикенда, как правителството изисква това от фермерите, докато администрацията през уикенда си е в къщи на дивана. Това не е решение за предотвратяване на грешки в системата”.
От организацията не отричат, че понякога се налага злоупотреба с мярката, така че, телетата са действително по-стари или по-млади, отколкото е записано на хартия.

Становището на другата организация пък е следното:
“Ние сме позитивни. Според нас това допринася за утвърждаването на системата. Надеждността е наш приоритет. Това е в интерес на целия сектор, и е една от мерките за подобряването на системата, за регистрация на новородените телета. Разбира се, че някои фермери ще намерят това за досадно. Но вярваме, че три дни трябва да бъдат достатъчни, за да съобщят за телето. Разбира се, регистрацията не е реалистична в рамките на няколко часа и това не се изисква от нас. Но в рамките на три дни, всеки земеделски производител може да намери момент да съобщи за събитието на администрацията. Това няма да се случва всеки уикенд, но е в интерес на всички”.
източник:Dagblad

5 КОМЕНТАРИ

  1. То и нас е така е така по Закон, но аграрното министерство се оглавява от мафия!
    Там са евро фондовете, в аграрното министерство.

  2. поисковая оптимизация seo продвижение сайтов По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 мы с удовольствием ответим на все интересующие вас вопросы…Анализ вашего интернет-проекта бесплатно

  3. Заказать оптимизацию сайта раскрутка продвижение сайтов seo По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 мы с удовольствием ответим на все интересующие вас вопросы…Анализ вашего интернет-проекта бесплатно

  4. Заказать seo оптимизацию и продвижение сайтов По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777 мы с удовольствием ответим на все интересующие вас вопросы…Анализ вашего интернет-проекта бесплатно

  5. Подаются базы Готовые Cвежие базы за январь 2019 года(профилей, топиков, гостевых досок и комментариев для прогонки Xrumer и другими аналогичными программами.
    Очищеные базы для XRumer 18.x.x и GSA Search Engine Ranker ) так же возможен сбор баз на заказ таких порталов как авито и тд [b]По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777[/b]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here