“МАРПЕКС АГРО”: Защо непостигаме генетичния потенциал на кравите в България!?

0

Много от нашите клиенти се хвалят, че използват най-качествения генетичен материал. Не пестят средства за да заложат най-добрата генетика в стадото. Това е правилния път безспорно за бързо постигане на резултати във все по-конкурентната среда. Конкуренция от колеги в България, фермери от Европа в условията на отворен пазар без граници и конкуренцията от имитиращи продукти със спорни качества!

В ежедневието изпълнено с хиляди проблеми и атакувани от много места обикновено фермерите трудно се ориентират кое е най-важно, къде да бъдат безкомпромисни и къде всъщност усилията не се отплащат и на 10%!

Едно от нещата където трябва да подходите безспорно безкомпромисно ако искате да стигнете генетичния потенциал на животните без значение от породата това са първите седмици живот на теленцата!!!

Запомнете, че за разлика от хората при теленцата (кравите) броя на клетките се набавя през първите 50 дни от живота им!!! След това тези клетки само са уголемяват или намалят според това дали храните добре или зле! Ако изтървете тези 50 дни да дадете най доброто за да заложите максималния брой клетки, каквото и да направите до края на живота на кравата никога няма да достигнете максималния и потенциал. И ако въпреки това се опитате да го направите под неистовия натиск на вашите консултанти по хранене ще бъдете прекалено скъпи за да издържите на конкуренцията! Така само ще се отчаете без да разберете, че всъщност проблема е в това, че сте пропуснали най-важното време от живота на вашите животни. Загубили сте битката още там!

Представяме ви двата продукта за първите 50 дни с които няма да направите и милиметър компромис!

Стартерно Мюсли SALESTA, Германия; Млекозаместител NORMI,Германия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here