Бразилска говедовъдна самба

0

В статията

Южно американска говедовъдна  самба Ви запознахме с говедовъдството  в Уругвай, Парагвай и Мексико

Днес ще ви запознаем с говедовъдството на двата колоса на футбола Бразилия и Аржентина.

 Аржентина: 1,2 крави на човек.

През 2014 г., според  Института за статистика и преброявания, в цялата страна са живели 42 669 500 души. През същия период отглежданите крави са били 51 500 000 бр. Това предполага 1,2 говеда на жител на южната страна. За разлика от Уругвай и Парагвай, в Аржентина броят на едрия рогат добитък намалява.  През 2007 г. е имало 58 милиона говеда в страната и са се падали по 1,4 крави на човек.

Бразилия: 1,02 крави на човек.

Бразилия е основният износител на говеждо месо в света, но е и най-населената страна в Латинска Америка. Ето защо тук пропорцията между кравите и хората е много тясна. Бразилският институт за география и статистика (IBGE) публикува, че през 2015 г. в южноамериканския гигант са живеели 204 450 655 души и 215,199 488 говеда: 1,05 крави на жител.

През 2018 г. ръстът на хората в Бразилия расте, но не и на добитъка. Броят на кравите намалява с 0,7%, или с 1,5 милиона глави, в сравнение с данните за 2017 година. Въпреки зараждащата се тенденция, общото стадо крави в Бразилия възлиза на 213,5 милиона глави. .

Според анализаторите намаля-ването на броя на кравите се дължи на увеличаване на клането. Земеделските произ-водители продават  добитъка с цел печеливша продажба на говеждо месо на между-народния пазар.

През 2018 г. производството на мляко в Бразилия нарасна с 1,6%, компенсирайки 1,1% спад през 2017 г. Общо фермерите доят 33,8 милиарда литра мляко, печелейки 39,3 милиарда долара от продажбата му. Средната производителност на крава в страната е 2 хиляди литра годишно. В същото време в южната част на Бразилия се произвежда 3437 литра мляко от крава годишно.

 Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here