За спермата на биците и по телевизията

0

В телевизионната програма “Stand van Nederland” директорът на CRV Роалд ван Ноорт обясни на зрителите за семето (или спермата), което CRV произвежда. Телевизионната програма с темата „семе“ запознава потребителите на млечни продукти, как се стига до млякото. Представят се всички холандски компании, които произвеждат замразена семенна течност от селскостопански животни.

 Холандската сперма от бикове е търсен експортен продукт. Програмата за икономически изследвания „Държава Холандия“ търси историите зад икономическите цифри.

Директор Роалд ван Ноорт казва: „Сега използваме голямо количество данни при заплождането на кравите. С така наречената прецизна генетика ние избираме правилната сперма от бик за конкретна крава “.
Предаването  посети три обекта. Първо, зрителите се запознават с „апартаментите” в които се отглеждат биците, от които се получава сперма. Показа се и как се получава спермата.  След това следва посещение в лабораторията в Девентер, където спермата се проверява и поставя в  паетите или сламки, както ги наричат зрителите.. Накрая се отиде в  обора, където може да се види как става осеменяването на крава.
“След шест седмици можем да видим дали сме успели”, казва Ван Ноорт. Тогава вече собственика на кравата е сигурен, че тя наистина е бременна.

ОСТАВИ КОМЕНТАР