„Преходът към здравословен и богат на мляко живот“ – семинар

0

Когато четем за рекордните постижения от мляко в европейски и амери-кански ферми, си мислим, че на тези фермери всичко им е наред, цистерните се пълнят сами и парите им текат в дебитните им карти. Няма нищо такова. Тези фермери са, както и нашите. Отрудени хора, непрекъснато при живот-ните, борещи се за всяко евро или долар. Предимството им е, че прадедите им са създали фермата преди стотина години и следващите поколения са надграждали, за да стигнат до днешните рекордни постижения. Много важен елемент от тази верига, освен субсидиите е и образованието на фермерите. Повечето са минали през животновъдните училища, а през последното десетилетие и през селскостопанските университети. Слизайки на терена, разбирайте в оборите, за актуализиране на знанията на фермерите се грижат техните организации. Използват се най-различни форми – лекции на книжен носител, по електронната поща, предавания на живо с въпроси, семинари на място. В Германия например обучението се плаща, в Холандия все още то е безплатно. Какво учат фермерите на такива сбирки. Представяме ви обявата за една такава лектория.

Петък, 22 ноември, е определен да бъде ден, в който ще се обсъжда здравето на говедата в Холандия.
Ще ви преведем през целият процес, който ще помогне на фермерите да проследят здравословният и богат на мляко живот на кравите. Обучението има практическа и образователна част.. Той ще бъде безплатен за млеко-производителите! Вижте програмата по-долу и се регистрирайте, ако желаете и вие да участвувате….защо не?

Програма

Регистрация – 10:30 до 11:00 часа

Ще ви посрещнем на красивото място Boerderij ‘t Dommeltje с чаша кафе / чай и вкусна филия от фермерска  питка.

11:00 до 12:30 – „Развъждане и управление на млякото с по-дълъг живот на кравите“ – Lloyd Holterman (Rosy-lane Holsteins LLC, САЩ)

12:30 до 13:30 – На масата! Вкусен фермерски обяд със супа, люта хапка и вкусни сандвичи.

13:30 до 15:15 –  Работна част – Практически семинар на тема „Здравето на животните“.

„Проблемът с прехода е избор.“ Специалистът по говедовъдство  Leemreize подчертава различни начини за добро хранене в сухостоиния период, за да ограничи проблемите.

“Дългият живот започва още от първите 100 дни.” – Ветеринарят д-р Рубен Толбоом дава съвети как да предотвратите диарията и респираторните заболявания.

„Здравият търбух твори чудеса“. Специалистът по храните Френс Хоув изследва връзката между здравето на търбуха и живота на кравите.

15:15 до 16:00 часа- Разговор на бара – Приятно питие.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here