Една крава колкото една кола Tesla

0

ЛЕТХБРИДЖ – Осемгодишната, чистокръвна черна Angus крава беше продадена на търг в Алберта, тази седмица за 140 000 долара, цена по-висока, отколкото цената на една кола  Tesla Model S. Кравата, известна само като 109z, беше продадено от ранчо U2 по време на двудневна разпродажба на аукционни животни на  пазар на Perlich Bros, на 11 и 12 ноември.

“Не са много подобни на нея”, каза собственикът на кравата – Ранч Дарън. “Тя е уникална.” Докато скъпото говедо няма име, тя вече си направи име сред много животновъди.

Според търговеца Боб Перлич, това е била най-високата цена, която някога са накарали някой да плати за крава през 52-годишния си търг на добитък.

Търга беше популяризиран като „Разпръскване на поколение“. Той привлече купувачи от Канада, САЩ и Мексико.

Ранчото U2 се намира в долината на река Олдман. Това е семейна ферма за отглеждане на добитък от Червен и Черен Ангус, ръководена от Дарън и Джоан Унгер, заедно с две от техните деца, Коул и Джордин.

Двама американски фермери – един от Северна Дакота и един от Вайоминг, си партнираха за закупуване на кравата.  “Те бяха доста развълнувани, че я получиха и бяха много благодарни. Освен перфектният ú външен вид, тя  е и бременна. След раждането на телето, новите собственици вероятно ще я вкарат в програма за трансфер на ембриони, за да подпомогнат развитието на собствените си стада.

Прехвърлянето на ембриони е технология, която включва събиране на ембрионите от матката на донора и прехвърлянето им в синхронни получатели, които служат като сурогатни майки. Това е вариант, който може да увеличи репродуктивната ефективност на кравата, което ú позволява да има многобройни телета годишно.

Източник: CTV

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here