Мastergen: семенни продукти SexedULTRA ™ Semen

4

Всички бикове, които се предлагат от Mastergen Ltd, ясно ще показват логото на SexedULTRA™.

Спермата от едър рогат добитък, носеща Х хромозоми (женски), съдържа около 3,8% повече генетичен материал от тези, носещи Y хромозоми. Сложните машини, управлявани от  нашия собствен софтуер, са в състояние да идентифицират X и Y сперматозоиди въз основа на различното им съдържание на ДНК и да ги разделят по пол.
Спермата от бици, която отговаря на нашите високи стандарти за качество, се комбинира със специално формулирана среда, която едновременно подхранва и оцветява спермата. Спермата остава в тази среда по време на процеса на сортиране. След това спермата преминава  покрай лазер и компютърът измерва получената флуоресценция, която идентифицира спермата като притежаваща  мъжка, или женска ДНК. Леките електрически заряди изпращат спермата в съответните контейнери.

Sexing Technologies се гордее, че представя най-новото оборудване за цитометрия на потока за сортиране на спермата. Генезис III сортира спермата по-бързо, точно и с 5% -7% по-малко сперматозоиди, загубени по време на обработката, отколкото всяка друга машина за сортиране. Genesis III има три пъти производствения капацитет на машините от по-ранно поколение и има същия отпечатък.
Софтуерът е много по-автоматизиран, което улеснява един лаборант да работи с две или три сортировъчни машини, за да произведе същия брой паети, колкото четирима лаборанти биха могли при работа със старото оборудване.

Продуктите от сперма SexedUltra™ представляват нова ера в технологията за обработка на  спермата, която осигурява висока степен на заплождане – до 95% в сравнение с несексираната.
Никоя друга сперма в света не може да осигури по-добра степен на заплождане от продуктите от сперма SexedUltra™.

Процесът SexedUltra™ съчетава подобрена биотехнология с авангардни машини и усъвършенстван компютърен софтуер за ефективно сортиране на спермата, като същевременно минимизира щетите за сперматозоидите. Специално формулирана среда поддържа сперматозоидите здрави и жизнени, докато те преминават през нашите новоразработени цифрови машини за сортиране Genesis III.
Сортира спермата по-бързо, точно и с по-малка загуба на сперматозоиди, отколкото всяка друга машина за сортиране. Преди процесът SexedUltra™,  семенната течност обикновено постига степен на зачеване, която е с 15% до 25% по-ниска от несексираната сперма.

Години изследвания, разработки и шест полеви изпитвания с използване на 40 000 глави добитък в САЩ, Ирландия, Франция и Нова Зеландия показват, че продуктите от сперма SexedUltra™ постоянно постигат коефициенти на заплождане до 95% от постигнатите с помощта на конвенционална сперма. Действителните резултати ще зависят от уникалната порода /животни и програма за управление на стадото на индивида. В исторически план по-ниските проценти на зачеване на секс спермата и по-високата цена ограничават използването й масово. С нивата на заплождане, почти същите, като конвенционалната сперма, продуктите от сперма SexedUltra™ имат финансов смисъл и за употреба при дойни крави.

По-високите проценти на зачеване на продуктите от сперма SexedUltra™ са по-значителни в светлината на неотдавнашно проучване в съавторство с харвардски изследовател, което показа, че юници, които раждат женски, произвеждат значително повече мляко, отколкото тези, които раждат мъжки. Юница, която раждат две женски телета последователно, произвежда средно до 445 кг повече мляко в течение на двете лактации. Увеличеното производство на мляко заплаща разходите , използвайки се продуктите от семенни продукти SexedUltra ™.

Какви резултати могат да се очакват?

Всяка сламка от нашата семенна сперма съдържа около 90 процента ДНК за избрания от вас пол. Това означава, че имате около 90% шанс да получите теле на избрания пол от всяка успешна бременност, постигната чрез осеменяването. Коефициентите за зачеване на семенната сперма традиционно са по-ниски от конвенционалната сперма. Въпреки това, изследователите от Sexing Technologies са разработили нова технология, която значително увеличава степента на зачеване чрез процеса SexedUltra™.

Как да разбера дали имам истински продукти за семена SexedUltra ™?

Автентичните продукти за сперма SexedUltra™ се предлагат изключително от Sexing Technologies и дистрибутори, упълномощени да използват името SexedUltra™.

ВСИЧКИ ПРОДАДЕНИ ОТ МАСТЕРГЕН продукти, ЯСНО ПОКАЗВАТ ОФИЦИАЛНОТО ЛОГО на SexedULTRA™

ИЗТОЧНИК: mastergen

4 КОМЕНТАРИ

  1. Извинявай, но това е несериозно. Повече мляко от? От същата юница (?) ако беше родила мъжки телета?

  2. И друг път съм чел подобна статистика, като обяснението е, че мъжките телета са по-едри и нараняват повече мекия родилен път на кравата, кравата изпитва болка по-дълго време, понякога има и възпалителни процеси и вследствие този стрес млякото в първите15-30 дни е по-малко. Има логика!

    • Д-р Стефан Стефанов Не е ли възможно и влиянието на хормоните на мъжкия плод да влияе на майката преди раждането, че и след него известно време. Все пак чрез плацентата има обмен на хормони и това също да намаля млечността.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here