Хановер: Машина на годината 2020 / 1 част

0

53 машини от 36 производители бяха номинирани и представени за наградата в 16 категории.
Двадесет специализирани редактори от единадесет държави връчиха международната награда „Машина на годината 2020“ за дванадесети път в Agritechnica в Хановер.

И ето 15-те победители

Комбайн: Claas Lexion 8000 & 7000

С мощност на двигателя до 790 к.с., моделите 7000 и 8000 Lexion от Claas навлизат в нов клас на производителност. В момента 8900 е най-мощният комбайн в света. Хибридната комбинация от тангенциален вършител с барабан с предварително ускорение и аксиално разделяне на остатъчни зърна се основава на барабан 755 мм с 10 дупки, последван от нов по-голям захранващ барабан към ротаторите на сепаратора с диаметър 600 мм, Новият дизайн на кабината предлага повече пространство и по-добра шумоизолация.

Трактор  среден клас: Massey Ferguson 6700 S

Massey Ferguson представя следващото поколение от серията 6700 S. Пет нови модела вече доставят 135 до 180 к.с. при ниво на вредни емисии V. Тракторите комбинират мощността и въртящия момент на съпоставим шест цилиндъра с предимствата на компактен лек четирицилиндър. Гамата включва или непрекъснато променливия Dyna-VT, или новия полу-свръхмощност Dyna-6 Super Eco. Както системата за управление на трактора и машината, така и всички функции за прецизно земеделие могат да бъдат управлявани чрез терминала на сензорен екран Datatronic 5.

Логистика: цистерна за суспензия Joskin X-Trem2

Joskin е актуализация на цистерните за суспензия с X-trem2. Стесняването от долната страна на пода  до само 760 мм на нивото на оста,  означава, че колела с ширина 850 мм  без да се ограничава ъгълът на управление на  управляемата ос.   Други характеристики включват хидро тандемно окачване, хидропневматично окачване на теглича и тежко задно окачване.

Подготовка на почвата: Kverneland 6300 S Variomat

Новият реверсивен плуг 6300 S Variomat от Kverneland е оборудван с конструкцията AeroProfil на шлайфа и височина на рамката от 80 см – това е предназначено да подобри почвения поток, особено в експлоатационни условия с големи количества остатъци от култури, органични торове или растителност. По-нататък разработеният механичен предпазител вече е въведен с 2500 i-Plow. Дясната и лявата работна дълбочина могат да се регулират централно, вложки за тор и царевица, както и сламени прегради по избор.

Кореноплод: Grimme EVO 280

Комбайн Grimme EVO 280 е първия автоматично регулиращ се комбайн за картофи, излиза на пазара. Отличителните белези са бункерът от 8 т и телескопичната ос.  Контролът на дълбочината и всички разделителни единици могат да бъдат  регулирани спрямо условията на прибиране и контролирани чрез ISOBUS. Напоследък също напълно автоматичен. Със Speedtronic-Web комбайнът контролира скоростта на колана в зависимост от скоростта на движение и товара.

Голям трактор: Fendt 900 Vario

С топмодела Fendt 942 Vario представя напълно новоразработената серия 900, която за първи път надхвърля 400 к.с. Всички модели са оборудвани с 6-цилиндров MAN с работен обем 9 l, специално проектиран за Fendt. Благодарение на концепцията за ниска скорост на двигателя, максималната скорост е от 60 км/ч и се постига като се  спестява гориво при 1450 об/мин, а при 40 км/ч скоростта е само 950 об/ мин. Горният модел има максимален въртящ момент от 1 970 Нм при 1100 об / мин.

Pöttinger Novacat Alpha Motion Pro

Новата серия Pro от Pöttinger включва дисковите косачки Novacat 261, 301 и 351 Alpha Motion Pro, както и барабанните косачки Eurocat 311 Alpha Motion Pro и Alpha Motion Plus Pro Pro.  С височината на Alpha Motion цялата опорна рамка се адаптира към пода.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here