Хановер: Машина на годината 2020 / 2 част

0

53 машини от 36 производители бяха номинирани и представени за наградата в 16 категории.
Двадесет специализирани редактори от единадесет държави връчиха международната награда „Машина на годината 2020“ за дванадесети път в Agritechnica в Хановер.

Väderstad Tempo V WideLining

С прецизната сеялка Väderstad WideLining дава възможност за разпръскване на течен тор, без да намалява общия потенциал за добива на полето. Успоредните линии са създадени чрез хидравлично изместване на четири редови единици на прецизната сеялка Tempo. Разстоянието между редовете до максимум 1050 mm успоредни линии е намалено от 750 mm на 600 mm.
Машината изчислява полето и автоматично настройва редовете, за да създава успоредни линии въз основа на работната ширина на разпръсквача за оборски тор.

Claas Jaguar 900

Jaguar 990 е комбайн за фуражи Claas с 925 к.с. С увеличаването на набраната маса, мощността на двигателя автоматично се увеличава и, ако е необходимо, скоростта на движение намалява. Ако масата на прибиране на реколтата е ниска, мощността на двигателя автоматично се намалява. Машината се предлага и с лентово устройство Terra Trac.
В допълнение, кабината има нова работна концепция с Cebis touch.

John Deere, Claas, 365 FarmNet, CNH Industrial DataConnect


С DataConnect, Claas, 365FarmNet и John Deere създадоха директно, отворено за индустрията решение за облак в облак, което означава, че фермерът може да продължи да използва предпочитания портал за данни на съответния производител, но сега има предимството да разполага и с данни от другите машини, които да се предават чрез интерфейса. Това означава, че данните все още са в операционния център на John Deere, Claas Telematics или 365FarmNet, но могат да се прехвърлят в реално време от един облак в друг. Предаването на агрономически данни също се планира в бъдеще.

Управление на запасите: Lemken Nova

С Orion Lemken представя нова теглична пръскачка с алуминиева рамка с ширина от 24 до 39 m. Спринцовките се предлагат с резервоари от 4000, 5000 или 6000 l и 620 l резервоари с бистра вода. Индукционната купа от 55 l има овлажняване на ръба без пръскане. Връзките за засмукване и промиване за „Затворена система за трансфер (CTS)“ не са задължителни. Предлага се също механично или пневматично окачване на осите, както и система за управление на кокалчетата с проследяване на реалната работа. ISOBUS е стандартен.

Компактен трактор: Lindner Lintrac 130

Lindner разширява своята безстепенна гама: Lintrac 130 се предлага с двигател Perkins Synchro от ниво 5. С работен обем от 3,6 л и 136 к.с. и въртящ момент от 530 Нм, това е най-мощният трактор, който тиролците предлагат. Той е и наследник на Geotrac Series 4. Непрекъснато променливата трансмисия TMT11-ZF е допълнително разработена: активното управление на спирането е стандартно, режимът на високо сцепление увеличава тяговата сила до 78 kN, задната хидравлика повдига повече от 5 t. Lintrac 130 се предлага с управление на 4 колела, окачване на предния мост и 50 km / h при поискване.

Възстановяване на фураж: New Holland Big Baler 1290 с висока плътност / калъф IH LB 436 HD

Трактор от по-висок клас: John Deere 7R

Механично управление на инвентара: Horsch Transformer VF

Трансформаторът VF е основата на новото семейство на мотокоси от Horsch. VF означава VariableFrame, който се предлага в работна ширина от 6 до 12 m. Рамката за странично изместване е интегрирана в основната машина и не работи с обичайните съединителни рамки. Проходът под рамката е 660 мм, разстоянията между редовете от 25 до 90 см могат да бъдат покрити. С ISOBUS машината може да се комбинира с много системи от камери.

Наградата за избор на публика отиде при: Fendt 900 Variosa

С топ модела Fendt 942 Vario напълно ново разработената серия 900 за първи път надхвърля 400 к.с. Всички модели са оборудвани с 6-цилиндров MAN с работен обем 9 l, специално проектиран за Fendt. Благодарение на концепцията за ниска скорост на двигателя, максималната скорост от 60 км / ч се постига при спестяване на гориво 1450 об / мин, при 40 км / ч скоростта е само 950 об / мин. Горният модел има максимален въртящ момент от 1 970 Нм при 1100 об / мин.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here