Нова Зеландия – добре свършена работа през 2019 г

6

Нова Зеландия е с малък брой население, но е важен фактор в животновъдството. От нея, много пъти зависят цените на млякото и месото в световен мащаб. Въпреки голямото си годишно производство на животновъдна продукция, новозенландските фермери не се спират и произвеждат ли, произвеждат.

Основните играчи на пазара за мляко – Нова Зеландия

 По предварителни данни на Националната служба за статистика на Нова Зеландия, към края на годината в страната  се отглеждат общо 27,39 милиона овце. Този брой е с  90 000 животни в повече  /0,4%/  от 1 година по-рано. Броят на женските разплодни животни, важни за по-нататъшното развитие на стадата и производството, обаче намалява в рамките на една година, с 63 000 или 1,1% до 16,97 милиона животни.
През годината са заклани 18.9 милиона животни и е получено и реализирано 355 000 тона овче в месо.
През изминалата финансова година имаше значителни промени в експортните дестинации. От октомври 2018 г. до юни 2019 г. доставките на агнешко месо в Китай нараснаха с 16% на годишна база до 126 400 т, докато продажбите за Европейския съюз –  поради несигурността, причинена от Brexit – рязко спаднаха.

Стадото от млечни говеда намалява леко в сравнение с 2018 г. с 0,4% до 6,36 милиона животни. За разлика от тях, стадото на говеда за месо, се увеличава за трета поредна година, за да стигне до 3,82 милиона животни. Това е около 100 000 или 2,6% повече от дванадесет месеца по-рано.
Броят на кравите  обаче намалява с 1,4% до 1,02 милиона. Очаква се продукцията за износ на говеждо месо да бъде 642 000 т  през 2019 и по този начин да надхвърли нивото от предходната година с 2%.

Нова Зеландия – фактор в света на млякото

 

 

6 КОМЕНТАРИ

 1. И БГ вече е с малко население и много пустеещи земи.
  Каквото може да се обработва, зърнарите вече го работят, но (чрез наредбите на тяхното МЗХ) не позволяват на животновъдите да ползват другите изоставени земи в полупланинските райони, като пасища…
  И НР2 орязаха наполовина за малките, а големите си удвойха субсидията…

 2. Защо от десетилетия насам Европа е залята от новозеландското агнешко, което един Бог знае колко време пътува с кораб до тук, т.е. пристига замразено, продава се уж свежо и винаги в амбалаж, да не споменавам, че цената му е почти два пъти по-ниска от тази в западна Европа ?

 3. И не можеш сам да се сетиш, та ти трябва помощ ?
  Бананите да не идват от по близо ? Но са 2лв, а нашите ябълки са 3-3.50.
  Имаме отровно и скъпо земеделие, а те просто работят .
  Да не би да вярваш , че родното месо е прясно ?

 4. Не пишете глупости продадох ябълки на лидъл на 1.30 лв сдд когато отидох в магазина цената беше 3.99 това нармално лие

 5. Аз ли пиша глупости ? Вижте пазарите за производители. Които не продадете на Лидл, ще предлагате на тяхната или близка цена. Не ви пука на колко ги продават. Яд ви е, че печелят повече от вас. Така, че – не сте по добър от тях.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here