Румънските ветеринари с 10 500 леи /4300 лева/ на месец

2

Сайтаgovedovad.com, още миналата година сигнализира, че се очаква румънските ветеринарни лекари, от практикуващия сектор, да получават по над 10 000 лей месечно. Това бе съобщение на главния ветеринарен лекар на Румъния, който каза, че от министерството на финансите са осигурили тези средства и те вече са включени в бюджета на службата.

Закон 236/2019,  предвижда уеднаквяване на договорите, сключени от Държавната служба  с ветеринарните практикуващи лекари. Изплащането на предвидената сума ще започне от 01. 01 2020 г, а не, както предварително бе казано от Министерството на публичните финанси, след първото коригиране на бюджета, за допълване на 2021 г. В момента се работи върху изработването на нормите за правоприлагане и специфичните процедури за възлагане и плащане.

Закона предвижда уеднаквяване на договорите, сключени от централата с ветеринарните лекари, реорганизация на териториалните компетенции на ветеринарните лекари (така че, да се осигурят минимум 300 животински единици за договор и непрофесионалните стопанства да бъдат обслужвани в радиус максимум 30 км), както и отпускане на месечна сума от 10 500 лея на всеки ветеринарен лекар на договор (за включване на разходи, които не са били уредени досега, като транспорт на проби, събиране на необходимите продукти и видове, съвети на собствениците на животни и др. професионално обучение, участие в обучения и др.).

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

2 КОМЕНТАРИ

  1. Има ветеринарни лекари в България които взимат над 5000 на месец, а тези заплати от Румъния, явно са за единици, както и у нас.

  2. г-н Добрев, не четете внимателно статията. Ще има Наредба, която ще определя правилата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here