Производство, търсене и цена на млякото

2

Европейските анализатори на сектор мляко с две изречения казват, какво ще се случи през 2020 г по отношение суровото краве мляко.
Спокойно.
Прогнозите не са лоши, само началото: ще продължи фалита на по-малките производители, въпреки „инжекциите”, които ще получат. Търсенето ще е малко по-голямо от увеличеното производство. Средната млечност ще продължи да се качва. Цената ще се запази на сегашните нива с тенденция ход нагоре.

 Европейската комисия изчислява, че окончателните данни за производството на мляко през 2019 г  в ЕС ще покажат леко нарастване на производството нарастване до 167,2 млн. т. Въпреки, че през последните години имаме намаление на млечните стопанства. По-ниската популация на крави ще компенсира увеличението на добива на мляко с по висока средна млечност за годината (до 7323 кг / глава). Възходящата тенденция в производството и закупуването на мляко ще се затвърди през следващата година. Предвижда се до 2020 г. производството да достигне 168,4 милиона тона.

– Намалението на броя на млечните крави ще се компенсира с увеличаване на капацитета им за доене до 7409 кг / крава. Динамиката на закупуването на мляко в ЕС ще бъде малко по-висока от увеличението на производството. Това ще се определя предимно от увеличението на покупките в страните от ЕС-13. Очаква се закупуването на мляко в ЕС да нарасне до 159,4 милиона тона.

 Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. голям анализ,голяма полза от него,не си плаща дори изразходваното мастило

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here