Милиард за фермерите, а гневът им нараства

0

Време за прочит: 2 минута

Някой ще каже. Дадоха им един милиард евро, какво искат още. Защо не се радват. Няма как да се радват германските фермери, като много добре вече знаят за какво става дума. За още повече ограничения по отношение торенето и емисиите, хуманното отглеждане на животните и не на последно място отношенията с обществото, организациите и защитниците на животните.

В отговор на митингите, които от месеци се провеждат от германските фермери, голямата коалиция планира пакет за подкрепа в рамките на  няколко милиарда долара. Съвсем нормално е политиците да се опитат да яхнат гребена на върлата и вчера екипът на евродепутат Марлен Мортлер даде съобщение за пресата.

Приветствам факта, че на федерално равнище сега се чуват силните протестни призиви на нашите фермери. Това, което искат, не са дори повече пари, а  повече справедливост и признателност за техния принос към обществото.
С оглед на текущата дискусия, относно регулирането на торовете, германската и европейската политика трябва да вземат сериозно притесненията на земеделските производители.
Става въпрос за бъдещето на нашите фермери. Те се нуждаят от подходящи рамкови условия, за да могат да управляват бизнеса си икономично по своя инициатива. Обявената помощ за милиарди долари само ще разшири разликата между селското стопанство и потребителите. Ние сме в една и съща лодка: Всички искаме да продължим да разполагаме с местна храна, нашият пейзаж да бъде поддържан от възобновяеми суровини на нашите полета.
В спора за планираното затягане на наредбата за торовете голямата коалиция планира да помогне на фермерите финансово с „милиарда на земеделските производители“.

Нашите стопани са уморени от това, че непрекъснато се представят като нахалници на нацията и са възпрепятствани в работата си от все нови изисквания.
Нашите фермери тепърва ще се сблъскват с тези неща. Този милиард едва ли ще стигне до някъде, ако всички се направи така, както го изискват документите. При нас опитът показва, фермерите поискат ли де минимис, колкото и да са смешни помощите /ако им се дадат/ се вземат охотно. Съвсем скоро тази дискусия ще дойде и при нас. Веднага след нея наредбите. Дано да си намерим и депутат като г-жа Марлен Мортлер.

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here