Германия – разцепление в храненето

0

време за прочит: 2,5 минути

Проведено е проучване с какво се хранят германците през последните години и резултатите бяха публикувани преди няколко дни, от които се вижда, че единната по много въпроси нация по отношение на храненето има разцепление. По отношение на по-младите германци – те са разделени на :
От една страна от 18 до 39 – годишните – 83% , което е относително голям дял, са консуматори на месо.
Броят на вегетарианците е 5 % сред младото поколение.
По-младите са на предната линия, когато става въпрос за закупуване на биологични продукти. От друга страна те имат пък най-малък интерес в здравословното хранене и достъп до бързото хранене и готови ястия.
Приблизително един на всеки пет (21%) от 18 до 25-годишна възраст замества домашно приготвеното ядене с готови хамбургери или дюнери.
В допълнение, има и големи количества изхвърлена храна при младите германци. 14% от 18 до 25 годишните хвърлят често или много често храна в боклука.
Хората на средна по-възраст и от тях 86%, рядко или никога не изхвърлят храна в боклука. Като цяло, на всеки три германеца един изхвърля храна на боклука редовно.
45% искат да се хранят здравословно – това показва проучването за 2016 г, но през 2013 г процента е бил – 35%.
Един от всеки пети признава, че ядат сладкиши всеки ден или солени закуски. Осем от десет души в Германия нямат ограничения за консумиране на животински продукти – като месо и риба .
Най-големите месоядни са, според проучването, възрастовата група 40-59 години с дял от почти 90%.
Други 13% от населението на Германия описват себе си като вегетарианци, консумирайки предимно вегетарианска храна. Около осем от всеки десет анкетирани също купуват плодове и зеленчуци, източно германците тук са 88%, докато пазаруването на плодове и зеленчуци на запад е 77%. Източник :DW

Говедовъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here