Омразата към фермерите

4

От години сме свикнали, хората, които отглеждат животни, да си ги почитаме. Един път, че те задоволяват нашите нужди от храна и второто е тежкия труд, които полагат всеки ден. Сутрин рано, вечер късно. Няма дъжд, няма сняг. Не можеш да изкомандваш животното да ходи под строи в тоалетната и пак под строй да отива на яслата. Животните са като деца, макар някои от тях да тежат над един тон.

Засега у нас все още нямаме екстремизъм срещу животновъдите, които съществува в доста страни от ЕО. Нямаме мощни организации за защита на животните да наблюдават под лупа, как се отглеждат животните и да искат непрекъснато подобрения при отглеждането. Нямаме и протести или блокада на месарски магазини от веганите, както се случва там някъде в Западна Европа .

„Те унищожават околната среда, тормозят животни и дори изнасилват кравите  – такива лоши коментари за фермерите се разпространяват от някои животински организации. Казва се дори, че животновъдите са лоши и  опасни за по-нататъшното развитие на селското стопанство – докладват полските активисти в защита на животните.

 Активистите вече не просто се опитват да убедят хората да не ядат месо. Сега отиват крачка напред – и призовават за прекратяване на пиенето на мляко. Какво ще се случи по-нататък. Млякото е продукт, който винаги сме получавали. Всички сме отглеждани  с майчино мляко и в по-късен етап с краве мляко.  Обяснението, че добитъкът отделя метан, че кравите променят атмосферата ни, не е напълно приемливо. Това е само част от това, което имаме в биосферата.
В обобщение: еколозите призовават за нарушаване на природното състояние, което сега имаме –  казват от полската организация на говедовъдите.

Конфликтът между фермери и активисти ескалира. Наскоро фермерите защитиха правата си в полския Сейм. Те се противопоставиха на действащите разпоредби, които позволяват на организациите в защита на животните, да влизат по фермите и отнемат животни от тях.

Омразата към фермерите се засилва, това е опасна игра – казват полските фермери.

Нашите фермери трябва още отсега да си подредят къщичката за да не гасят огъня, което се случва на поляците.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Интересното е, че тия природозащитници гледат по две котки и това е. Всяка ферма си е отделна екосистема, за която фермера се грижи и ако се сметнат всички животни от селакостопанските до кучета, котки, мишки, гълъби и т.н., ще излезе, че фермерите и по критерия на природозащитниците правят много повече за природата и животните.

  2. НЕ ЗНАМ ЗА ПОЛША , НО ТУКА Е БЪЛГАРИЯ .ВЛЕЗНАТ ЛИ НЕКАНЕНИ ПРИ ДОБИТЪКА МИ , ЩЕ Е ТОЧНО КАТО НА СНИМКАНА . ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕННА . ЧАКАМ ГИ С НЕТЪРПЕНИЕ .

  3. В българските ферми и БАБХ не влиза ако няма медиен проблем, вие за организации за защита на животните подсещате.

  4. Тия псевдо природозащитници,защо не протестират за боклука се внасят, а реват за фермите който ги хранят

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here