Първи телета от ембриони

10

Време за четене: 1 минута

С тъга пишем тази информация, защото ние си нямаме теле-ембрионче, през последните 30 години, а чувашите вече имат няколко. Все пак сме нека ги поздравим.

Ембрионалният център на земеделската кооперация Атлашевски получи първите плодове от своята работа. Родени са първите телета, получени чрез трансплантация на ембриони.
„Това е важно събитие, вече имаме три телета. Ако обикновено можем да получим едно теле от една крава годишно,  в нашия случай от една крава имаме от майчина страна три телета от генетично ценни животни” – казва директорът на фермата Сергей Анучин.

Ембрионалният център във фермата започна да функционира през лятото на 2019 година. Кооперацията има за цел да развъжда добитъка, използвайки най-модерните методи и технологии, които съществуват днес. Работата в областта на трансплантацията на ембриони е съвременен ускорен метод за повишаване производителността на животните, използван във фермата.

В Русия има само 10 центъра за трансплантация на ембриони. Един от тях работи в село Ново Атлашево, област Чебоксари.
„Нашата задача е да разработим технологията, да обучим млади специалисти в метода, който ни позволява да имаме не само едно теле от добрите крави, както е традиционно, но 3-5 или повече животни”.


Република Чувашия е субект на Руската Федерация, разположена в източната част на Европейска Русия.
Площ 18 343 km², население към 1 януари 2017 г. 1 235 863 души.
Столица град Чебоксари.
Разстояние от Москва до Чебоксари е 768 km

10 КОМЕНТАРИ

 1. това не е вярно,не си спомням точно кога беше но при мен правихме експеримент със русенска лаборатория и от заложените няколко крави с юници в крайна сметка прехвърлихме оплодени яйцеклетки в три юници роди се едно теленце,на следващата година откриха такава лаборатория и във в. търново

 2. М да, ние си имаме теленца от нормално заплождане, които никой не търси, та за какво иде реч

 3. Здравейте.
  Имам завършени 2 курса за ембриотрансфер в Англия.
  За лятото имам 4 ферми , които са проявили интерес и започваме да развиваме тази дейност.
  Някой може ли да пита чувашите колко им струва това удоволствие на теле или на ембрион. 🙂

  • Здравей Георги, мога да ти кажа как се движат цените в Канада. В Русия се използва ембриотрансфер в последните 20 години с вносни ембриони, а в последните 4-5 години имат и значително собствено производство, особено в месодайното говедовъдство, при използване на OVP/IVF технология. Така, че “новината” от Чувашия не е нищо ново. Аз внесох първите ембриони (Ангус) в Татарстан (друга република в Руската Федерация) преди 12 години.

 4. И що са ви пък на вас? Едно време като имахме 28 центъра за ембриотрансфер какъв беше резултата?

 5. Ако някой има готовност за ембриотрансфер, имам налични 23 ембриона топ генетика Ангус, внесени от САЩ миналото лято. Пишете на лс.

 6. Фермата е в с конуш др Исмет е преди повече от десет години постигна то е цел

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here