262 с над 100 000 кг мляко

0

Време за прочит: 1,5 минута

Страхотен рекорд отбелязаха фермерите на Швейцария, отглеждащи Кафяво говедо.
Добрите жизнени показатели, доброто здраве и високата плодовитост на тази порода, допринасят за дългосрочното икономическо и екологично мислене и действие.
Дълголетието е едно от предимствата на кафявата швейцарска порода.  2019 г. е рекордна година за Кафявото говедо на Швейцария. 262 крави достигнаха и преминаха границата от 100 000кг мляко пожизнена млечност, а общия брой на стохилядничките е над 500 бр.

В Сент Гален, асоциацията на Кафявото говедо връчи 78 грамоти на крави минали тази граница и са още живи. Един от фермерите има две крави във фермата си постигнали тази цифра през 2019 г, а друг има четири с над 100 т мляко производство. Освен търпение и късмет, са необходими и много специализирани знания, за да има крави с подобно представяне в обора, подчертава президента на асоциацията.

Във всички страни, Кафявата порода има висока продължителност на живота. В Германия, например, кафявата порода остава в стадото с година по-дълго от другите млечни породи. Полезният живот на Кафявите е 47 месеца, а възрастта при бракуване е 6,4 години, за Холщайн полезният живот е 36,7 месеца, а напускащата възраст е 5,3 години, а за Симентал – 38,6 месеца и 5,6 години.

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here