Нидерландия – блокирани млечни ферми

0

време за четене: 2 минути

Писахме, че фермерите и на Запад и на Изток, имат много общи черти. Оказа се, че изпълнителните и послушни европейци, както ни се набива в главите,  също не са скарани с някои действия, които са против Закона, но им носят полза.

Фермера си е фермер, в която и страна да е

Става дума за разразилия се големия скандал  от преди две години в Нидерландия, при който практичните фермери, измислиха начин, да заблудят проверяващите ……докато ги хванаха, за който може да се каже, че още продължава в някои от фермите на страната.

Накратко казано, след като се отели юницата, тя вече става крава и е равна на 1 животинска единица. До този момент е била юница и е отговаряла на 0.5 животински единици. И защото в Нидерландия има лимит за броя отглеждани крави, едно такова реално отелване на юницата, и отразено във ветеринарната система, обрича друго животно, което трябва да напусне фермата. Но за да се запази броят на животните, фермерите записват роденото теле от юницата, на крава, която е родила по същото време и тя става близнакиня, а отелената юница продължава да отговаря на 0.5 ж.е. Просто, кратко и ясно.
Фермерите обаче са забравили, че има едно понятие наречено ДНК – анализ. Вследствие на това бяха блокирани хиляди стопанства и крави.

Цялата история стигна до нидерландския  Парламент. Нормално е, Нидерландия си е говедовъдна страна,  и не случайно в нея се отглежда най-голям брой крави на 1 кв. км. Блокирани са 5000 родилки-юници,телетата на които вероятно са записани, като близнаци на телета, родени от други крави. Има стопанства където близняемоста е над 10%.
Блокираните ферми, нямат право да се разпореждат с животните си.
Допълнителни такси в рамките на плана за намаляване на фосфатите, се очаква да останат под 500 евро за приблизително 1000 ферми.
Около 300 компании имат такси от 500 до 1000 евро,  400 компании – от 1000 до 5000 евро. Приблизително 50 компании могат да очакват допълнителна такса от 5000 до 10 000 евро, а около 20 компании имат допълнителен данък над 10 000 евро.
Говедовъд

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here