Крава с тризнаци

3

време за прочит: 1 минута

Голяма радост споходи семейство Рейнхарт – говедовъди от Швейцария. Фермерското семейство изживяло рядко събитие. Тяхната крава Йелена роди три здрави телета –  две мъжки и едно женско.

Според Баварският държавен изследователски център по земеделие, вероятността крава да роди тризнаци е 0,007%. Вероятността е още по-малка, трите телета да останат живи през първите седмици от живота си и кравата също да е здрава.

Четири и половина годишната  Йелена се е отелила на 14 февруари 2020 г. за трети път. Тъй като Йелена не е забременяла след няколко осеменявания, фермерът започнал да използва “Силиан – 7”. Според експертите, смесената сперма съдържа сперматозоиди от три различни бика – симентал, лимузин и ангъс. Приблизително осем от десет животни приемат осеменяване със Силиан. „Мислехме, че така има по-голям шанс Йелена да забременее“, обяснява собственика.

Майката на Йелена също има опит с близненето. Тя е родила близнаци два пъти. А бабата на Йелена все още живее във фермата. Тя е най-старата крава в обора, и вече е бременна с 14-то теле.

Тройките не са подходящи за разплод и се продават. Но фермера дава всички свои телета, без разплода за до отглеждане в друга държава. Телетата и майката са много добре, месец след отелването.

 Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

3 КОМЕНТАРИ

  1. То навремето при комунизма беше често явление не знам като сензация ли го водите или понеже защото е швейцарско семейство

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here