1000 млечни ферми по-малко

1

време за прочит: 1 минута

За една година с 1000 ферми по-малко.

Това е равносметката на австрийските млечни фермери. Ясно е, че произ-водството на мляко от година на година става все по непривлекателно. Оказва се, че семейната ферма от  20-30 крави не в състояние да издържа семейството. Младите хващат пътя към града, а и труда в млечната ферма е най-непривлекателен – ставане рано сутрин, лягане късно вечер, ставане през нощта, хилядите нови и стари изисквания. През последните години негативното отношение на организациите в защита на животните, въглеродните емисии и натиска на изкуствените храни, допълнително допринесоха за закриването на много млечни ферми.

В Австрия броят на производителите на мляко намаля с 976 през миналата година. Но все още работят 25 608 стопанства. Според Agrarmarkt Austria тенденцията трябва да продължи и тази година. Обемът на млякото, получено  през 2019 г., е 3 377 749 тона.  3 139 711 тона са изкупени в Австрия, 238 038 тона са отишли ​​за чуждестранни преработватели.

1 КОМЕНТАР

  1. Няма страшно, Верея прави прясно мляко (забележи, не произвежда, а прави) така че и те ще почнат да го правят Спи спокойно и не плачи на чужд гроб

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here