Нов президент на Световната ветеринарна асоциация

1

време за четене: 1 минута

След два кръга на гласуване проведени през последните седмици, испанският ветеринарен лекар Рафаел Лагуенс спечели „победа” срещу останалите трима кандидати за президент на Световната ветеринарна асоциация.

Рафаел Лагуенс е президент на Колежа на ветеринарите в Сория и бивш президент на Федерацията на ветеринарите на Европа (FVE). Този пост испанския ветеринар ще приеме по време на следващия конгрес на Световната ветеринарна асоциация, който ще се проведе от 6 до 8 април в Окланд (Нова Зеландия).

Рафаел Лагуенся има специалност ветеринарна медицина от Университета в Сарагоса и диплома за  специализация по хранителни технологии в Института по агрохимия и хранителни технологии (CSIC) във Валенсия. Бил е редовен ветеринарен лекар и официален ветеринарен лекар по обществено здраве на Хунта де Кастилия и Леон.

Световната ветеринарна асоциация (WVA) е най-голямото семейство ветеринарни лекари представлявайки повече от 500 000 ветеринарни лекари чрез 95 ветеринарни асоциации на шест континента, WVA обединява ветеринарната професия по целия свят.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Браво и успех му желая! Лично се познавам с него. Истински приятел на Българските Ветеринарни Лекари!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here