Ползите от киселото мляко

0
Независимо дали ще изберете обогатено или с ниско съдържание на мазнини, киселото мляко, то е богата на хранителни вещества закуска, която ще ви даде щедро количество калций и протеини, заедно с витамини и минерали, включително калий, и магнезий.
Всъщност една чаша кисело мляко с ниско съдържание на мазнини, предлага над 400 mg калций – около половината от дневната ви нужда.

По-специално киселото мляко допринася за следното:

Предотвратява остеопорозата
Високото съдържание на калций, магнезий и витамин D3 в киселото мляко, увеличава костната маса и подобрява здравето на скелета.
Допринася за чревното здраве
Съдържа живи микроорганизми (получени от ферментирало мляко), които регулират баланса на чревната флора, което е важно за правилното функциониране на червата и за предотвратяване на стомашно-чревни проблеми. Освен това е показано, че една от бактериите на кисело мляко, лактобацилите, потиска производството на ензими, които насърчават растежа на злокачествени тумори в дебелото черво.
Помага при отслабване
Когато приемът на калций от храните е висок, концентрацията му в кръвта се увеличава, което води до намаляване на секрецията на хормона калцитонин, чиято биологична роля е да намали липолизата и да увеличи съхранението на мазнини в мастната тъкан. Това води до инхибиране на съхранението на мазнини в мастната тъкан и ускоряване на процеса на липолиза.
Укрепва имунната система
Витамин D3 и калций, с които е богато киселото мляко, с особено важният си принос за здравето на костите и правилното функциониране на щитовидната жлеза, също така участват в укрепването на защитните сили на организма. Те са основни компоненти за всички имунни клетки и особено за фагоцитите, които блокират и неутрализират всички патогени.
В допълнение, в 
млечните продукти има високо съдържание на  във витамин А и витамини от група В (В1, В2 и В12) води до допълнителна защита на здравето на имунната ви система.
 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here