Фукс Сиатъл e големия шампион

0

време за прочит 2 минути

Както вече писахме в нашата публикация

  75 000 евро за телето Амбер

 наши фермери, с любезното съдействие на фирма “Геномика” ООД – Сливен присъстваха и на най-впечатляващото състезание за определяне шампиона на шоуто в тежка категория на крави с  пет и повече лактации. Цялата група подкрепяше Edelblume каталожен номер 195, дъщеря на Beart.
Ето какво обаче се случи на 47-то шоу във Верден, Долна Саксония. 

Подобни изложения карат сърцата на животновъда да бият по-бързо. Организатор е животновъдната компания Masterrind. Около 3000 посетители не пожелаха да пропуснат 47-ото издание. И не бяха разочаровани, че дойдоха. „Картите” трябваше да се разместват отново. Победителката от сериала Лейди Гага почина през декември на 13-годишна възраст. Миналогодишната победителка Алеся, която свали Лейди Гага от трона и, не участва тази година в състезанието.
За голямото шоу бяха приготвени  200 отлично подготвени животни. Съдия Марк-Анри Гийом от Швейцария беше ентусиазиран от качеството на кравите и размера на шоуто. Животните бяха разделени в 18 групи.

Съдията  определи първият клас млади крави, като труден за преценка клас. Поради високото качество на животните бяха необходими някои промени в категорията. Една от кравите, веднага впечатляваше  и спечели първото място в този клас. Това беше дъщерята на Атууд OHB Дреам, която възхити съдията със своето най-добро виме.

След това последва акцентът на шоуто. Имайки всички превъзходни качества за победител, с превъзходното качество на победителите –  Фукс Сиатъл за Гранд Шампион , бе избрана от съдията да победител.  “Това е крава с невероятен виме”, каза Марк-Анри Гийом пред публиката. За  резервен шампион бе избрана  Лох Лили Бракс. .

Нашите момчета не можаха да познаят коя ще е шампионката, но си обещаха догодина пак да присъстват на това шоу и по-подробно да разучат каталога и огледат животните по време на тренировките.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here