Когато опитвате нов продукт, проследявайте резултатите, за да определите неговият успех.

0

време за четене: 3 минути

“Ако използвате нашия продукт, бихте могли да постигнете още 2 килограма мляко от крава.”

“Ако използвате нашия продукт, маститът ще бъде нещо от миналото.”

“Ако използвате нашия продукт, можем да увеличим скоростта за забременяване на кравите ви.”

Всички сме чули изявления като тези, и много от нас са си ги купували, защото причините за използването на продукта изглеждат солидни. Но колко от нас, някога са проследили резултатите, които продуктът трябваше да създаде?
В никакъв случай не дискутирам продуктите, на която и да е компания. Сигурен съм, че в правилния сценарий всички те ще работят в някаква степен, но като млекопроизводител трябва да реша дали продуктът е подходящ за нашите крави и за нас.
Откъде да знам, че работи, питаш ли?

Направете малко домашна работа. Това може да означава, че разглеждате файловете за кравите ви, и виждате дали проблемът, който смятате, че имате, всъщност е проблем. Може би ще откриете, че можете да отстраните проблема, без никакви разходи от джоба си, просто с промяна в управлението на отглеждането на кравите.

Тази домашна работа може да включва изразходване на малко пари за кръвни проби или проби за храната, но малкото пари за тези разходи, преди да похарчите много пари по-късно, може всъщност да ви спестят пари и време в дългосрочен план.

Да приемем, че имате проблем и знаете, че това е факт. Не са необходими допълнителни проучвания, така че, трябва да въведете нова процедура или продукт. Уверете се, че сте постигнали напредъка. Може да е лесно да проследявате резултатите за нещо като антибиотик, или друго бързо действащо лечение, но какво правите за фуражна добавка, или нещо друго, което не работи толкова бързо? Не всички добавки или продукти могат да бъдат доказани за кратък период от време. Много от тях отнемат много месеци, преди да се натрупат някакви резултати.

Правете си и поддържайте записи за всичко. Когато правите проверка на продукт или наблюдавате протокол, проследявайте всичко, което забележите, независимо колко малък е проблема.
Понякога малките неща водят до по-големи отговори. Например, каква е температурата на околната среда по време на опита? На коя лактация или на каква възраст са наблюдаваните животни ? Дали тези животни са в една група? Каква е състоянието на групата   им във връзка с всички останали?

В края на процеса трябва да можете да отговорите на един въпрос:
Какво е довело до проблема?
Напиши си домашното.
Проучете себе си, вашите служители, вашето съоръжение и вашите крави.
Ще се изненадате какво ще научите.
________________________________________

Тайлър Рибейро е млекопроизводител  четвърто поколение,

роден и израснал в Калифорния. Понастоящем той,

в партньорство с баща си, участва активно в развитието

на млечната промишленост, заемайки водещи роли в

различни организации, все още на местно ниво. 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here