Как вижда кравата едно градско дете

0

Време за четен: 1,5 минута

Почти във всяка държава, вече има няколко мегаполиса, където живее 70 – 80% от населението, а останалата част е по селата. Младите от селата, вечер и сутрин си лягат и стават с идеята как да отидат в града. Средно младите отдавна са “дигнали гълъбите” от селото, където са останали само старците, които вече нямат сили да отидат и на война.
Има още една категория патриоти – политиците, които непрекъснато повтарят „връщане към селото” и хвърлят празни идеи с много европейски и наши пари. Хубавото е, че те не искат да ги вземат и заминават да се тормозят в града. Съвсем нормално, при такава ситуация голяма част от хората да са се откъснали от селото. Скоро в една анкета в САЩ, много от анкетираните бяха казали, че кафявите крави дават кафяво мляко – шокото, а черно-белите – бялото мляко.
Какво написа едно градско дете в съчинението си за кравата.

 Tова е писмено детско съчинение, което се съхранява в Педагогическия музей в Париж. Темата му е да се опише птица или бозайник.

“Птицата, за която ще пиша, е бухалът. Бухалът не се вижда денем, а нощем е по-сляп и от къртица. Не знам нищо особено за бухала, затова ще продължа с друго животно, което си избирам – кравата.

Кравата е бозайник. Има шест страни: лява, дясна, горна и долна. В задната страна има опашка, от която виси четка. С тази четка се гонят мухите, за да не падат в млякото. Главата служи да излизат рога от нея и, освен това, защото устата трябва да стои някъде. Рогата са за да се бие с тях. От долната страна е млякото. Оборудвана е така, че да може да се дои.
Когато я доят, идва млякото и вече не спира. Как го прави това? Никога не съм го разбирал, но то тече с още по-голямо изобилие.

Мъжът на кравата е бикът. Бикът не е бозайник. Кравата не яде много, но онова, което изяжда, го яде на два пъти и така има достатъчно. Когато е гладна, мучи, а когато не казва нищо, значи, че вътре е пълна с трева. Краката й стигат до земята. Кравите имат много развито обоняние, поради което можеш да ги подушиш от много далече. И заради това въздухът в полето е толкова чист.”

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here