Трудни дни в червената зона за животновъдите

0

време за прочит:2 минути

Вируса донесе и много проблеми за италианските животновъди. Разбира се, че най-важното е да не се дават жертви. След това идват многото проблеми в бизнеса и самия живот, които са водели досега. Всъщност всичко се обръща. Може би, най-големи затруднения изпитват  медицинските работници, които са на първа линия, следвани от фермерите.

Трудностите в червената зона се увеличават и винаги е трудно да се транспортира мляко без забавяне. Проблеми има и с движението на животните. Фермерите от областта Ломбардия и другите северни области на Италия са основните производители на селскостопанска продукция. Само в Ломбардия има повече от 5000 ферми с 500 000 млечни крави,  който произвежда над 40% от италианското мляко “Именно в тези райони коронавирусът причинява най-много щети. Фермерите са вече седмици в „червената зона” и какво разказват те:

Карло Мигли, говедовъд с ферма в “червената зона”, който произвежда 3 500 литра мляко на ден от 100 крави.
”Храненето на добитъка и доенето всеки ден не е лесно.  Коронавирусната инфекция – обяснява той – е като призрак, който се носи между полета и постройки и в крайна сметка променя живота ви. Дори ако ежедневната дейност е една и съща. В тези условия не е лесно да продължиш. Колкото повече минават дните, толкова повече се увеличават трудностите за земеделските стопани, които са в епицентърът на коронавирусната инфекция. Има не само забавяне във вземането на млякото, което трябва да напусне червената зона. Сега има и проблеми, свързани с отглеждането на животните. Някои превозни средства са блокирани, защото не е пристигнало разрешение.  Префектурата издава разрешението след най-малко 16 часа, но млякото не може да чака и трябва да стига до мандрата всеки ден ».

Мигли също съобщава за проблема с клането на животни: “Разрешено е само спешно, ако животното е на земята и не може да бъде транспортирано до кланицата. Във фермата вече имам 15 блокирани телета, които трябва да стигнат до център за угояване в Бреша“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here