Млекопроизводители – пазете дистанцията от два метра

0

време за четене: 1 минута

След шока от първите дни на влизане на коронавируса у нас, започна отрезвяването и работата по спасяване на земеделския бизнес, осигуряващ изхранването на народа ни. Работата при животновъдството и растениевъдството не може да спре. Точно обратното. От ден на ден тя ще се увеличава, защото предстой сеитба и още куп селскостопански операции.

Животновъдите са свикнали на подобни карантини по отношение на животните. Сега най-важното за тях е да опазят от заразата работниците и тях самите си.

Един от открояващите  начини да намалите шанса да не се прихване коронавируса е да стойте на дистанция от други хора. Все още има много причини, поради които фермерите позволяват на хората да влизат техните стопанства.

За съжаление на млекопроизводителите, в техните стопанства се налага по-често да влизат външни хора – било да вземат млякото или да носят фураж. Това трябва да продължи и не може да бъде предотвратено; има обаче някои предпазни мерки, които фермерите могат да предприемат в сегашната ситуация.

Фермерите трябва винаги да спазват препоръките на здравните служби и щаба за борба с болестта, където най-важното е дезинфекцията и измиването на ръцете.

В допълнение към тези препоръки, някои преработватели на мляко искат от фермерите да поставят съоръжения за дезинфекция на ръцете готови за шофьорите на камиони, когато те дойдат да събират млякото.

Докато шофьорът на камиона е във фермата, избягвайте да сте в тясна връзка с водача и поддържайте разстояние от 2 м по всяко време. Може би обикновено разговаряте с шофьора си всеки ден, когато той или тя идва да събира млякото ви, това е добре, стига да спазвате препоръчаното разстояние.

Ако трябва да се тестват проби от мляко, свържете се лабораторията  къде и кога да  оставите пробите. Ако някой във фермата или в домакинството на фермата има или се подозира, че се е заразил с вируса, свържете се с ветеринарната служба.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here