Сухото мляко – нагоре

0

време за прочит: 2 минути

След първият шок от коронавируса и след като се свикна с маските, ръкавиците и дезинфектантите, нещата от живота продължават напред.
Големите анализаторски компании, веднага стартираха с нови анализи свързани със ситуацията. Голямата проучвателна компания – Каталина Маркетинг, компания за проучване на потребителски маркетинг и дигитални медии за марки и търговци на дребно CPG, анализира своята база данни за купувачи за четвърта поредна седмица, за да проследи продажбите в тези категории /САЩ/. Базата данни на компанията съдържа тригодишна история на покупките. Над 2 милиарда уникални продуктови кода се сканират ежедневно, така че компанията може да предостави на клиентите информация за продажбите в реално време.   Това им помага да вземат маркетингови решения и да коригират дейностите по веригата на доставки.

Броят на посещенията в магазините започна да расте около 1 март, пикът на посещенията настъпи на 13 март. За седмицата, приключваща на 14 март, общите продажби в долари са се увеличили с 60%, поради увеличение от 17% на посещенията и увеличение на размерите на кошничките средно с 37% в сравнение с предходната година.

От рафтовете летят не само ролки от тоалетна хартия. Продажбите на мляко на прах нараснаха с 375% откакто компанията започна да следи 756 категории продукти на 15 февруари. Наред с млякото на прах други категории стоки, чиито продажби по-рано са намалели, показват увеличение, включително сухи супи – до 235%.

Поради промените в начина на живот, поне в краткосрочен план, когато работниците стоят у дома, продажбите на стоки като книги и списания показват увеличение на продажбите: продажбите на книги нарастват с 42%, а игрите и пъзелите – с 23%.   И тъй като хората не ходят в офиса, козметиката, парфюмите и продуктите са в упадък.

Целта на компанията е да споделя информацията, която помага да разкрием факти, да разберем поведението на клиентите и съответно да планираме по-нататъшно задоволяване на нуждите, както и да се подготвим за времето, което ще дойде след предпазните мерки, съпътстващи COVID- 19  когато хората се върнат към нормалния си живот.

DW

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here