Не трябва да се допуска млечна криза

3

време за прочит: 2 минути

В никакъв случаи не трябва да се допусне млечна криза. Поначало в говедовъдството ни съществува в криза и сега, ако се допусне такава, бъдещето ще е много сложно. Говедовъдите по начало са на гореща “фронтова” линия, и те  трябва да осигурят млякото за изхранване на населението и да излязат с възможно най-малко негативи от кризата.
Най-важните неща в момента са да се запази производството, като количество, да се осигури изкупуването на млякото, и в никакъв случай да не се допусне падане на изкупните цени, а да се стремим да се запазят фермите и да се вземат драконовски мерки за да не се допусне заразяването на работниците от „невидимия” враг.

Трябва да следим, какво се случва в държавите, където вирусът върви напред, какви мерки се вземат, за да изберем най-добрите варианти. Медиите вече показаха как се изливат с тонове мляко в канализациите. Не трябва да смятаме, че сме застраховани и още сега трябва да има варианти за решаването на такива проблеми.

В Италия – бе една страна с добро говедовъдство, а най-засегнатата провинция от вируса е  Ломбардия. Където се произвеждаше  44% от италианското мляко. До средата на март са изхвърлени 3 хиляди тона мляко – почти два пъти повече от това, което ние произвеждаме дневно.

Какво са направили италианските млекопроизводители.

  • Съюзите на животновъдите са  установили  контакт с мандрите и са помолили  те да работят само с мляко произведено в Италия.
  • По същия начин, трябва населението да купува хранителни продукти италианско производство.
  • Също така фермите  трябва да  намалят  производството, за да не падат цените и  да се избягват спекулациите върху кожата на животновъдите.
  • Приканват се фермерите да променят дажбите на кравите, като намаляват протеиновата част, за да намалят производството с поне 10%., Да се пресушат кравите, които са вече към края на лактацията и да се замени сухото мляко от храната за телета с мляко.
  • Ситуацията е сериозна, защото няколко по-малки мандри, значително намалиха активността, някои дори затвориха, главно в провинция Бергамо. Но не само заради спада на търсенето, но и поради недостига на персонал, заразен от коронавируса.«Все още сме отворени и правим невъзможното да не спрем линията за преработка на мляко – казва президентът на асоциацията на млекопреработвателите – но волята сама по себе си не е достатъчна. Активирахме истинска солидарна мрежа, гарантираща събирането на цялото произведено мляко и през изминалата седмица успяхме. Нито един литър мляко не отиде за отпадъци. Сега се влошава: износът, който усвоява около 40% от италианското производство.: Нашите доставчици трябва да направят всичко възможно и невъзможното да ограничат максимално производството, защото през следващите седмици няма да можем да поддържаме производство на същите нива като преди и системата вероятно ще се срине ».

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Никой не мисли за животновъдството ще дойде време да се молят за един литър мляко 🤔🤔🤔🤔

  2. Някой мандри отказват да изплащат млякото на краварите защото нямали оборот.Е и още един удар по животновъдите г-жо ТАНЕВА…..

  3. Ще дойде време и когато млякото ще го купуваме с рецепти от аптеките

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here