Най–после наш фермер в Брюксел

3

време за четене: 1,5 минута

Трудно е за вярване, но и това се случи. Фермер е одобрен от правителството  за национален координатор на българското земеделие в Европейския икономически и социален комитет в Брюксел.
И съвсем правилно.
Как ще защитаваш правата на фермерите, като не си влизал в обор, не си ходил по пасищата, не си влизал в спор с изкупвачите, не си минал през кръстосани проверки и десетки пъти си искал да се откажеш, но все оставаш. Крайно време беше такъв човек да отиде да защитава правата на фермерите. Нашите представители в Брюксел, отговарящи за земеделието, може да са добри политици, но не знаем какви фермери са.

Този наш фермер се казва г-н Стоян Чуканов, собственик на ферма с над 500 говеда от двете добри месодайни породи Абърдийн ангус и Гаскон. Фермата се намира в Странджа и ако някой си мисли, че Чуканов управлява фермата по телефона – няма такова нещо. От първия ден на карантината, той не е напуснал фермата и участва в заседанията на животновъдните организации по телефона. Чуканов обработва също над 8000 дк земя и съчетава земеделската работа с управлението на Асоциацията за развъждане на месодайните  породи говеда в България.

Г-н Чуканов е също и човек на изкуството. На практика всички животновъди са хора на изкуството, защото те ваят визията на животните. В тази връзка, Стоян има дарбата да рисува. Само преди един месец представи 49-тата си изложба. Освен рисуването, ръководенето на асоциацията и отглеждането на животните,  разбира не само езика на животните, но и владее перфектно френски и английски език. Опитът му да взема решения и води дипломатични разговори е добит в няколко страни в които е работел.

Ние му пожелаваме да стане българския Даниел Буда –  заместник-председател на КЗ в ЕС, румънец, любимец на румънските фермери, ”кинжалът”, който е постигнал много за тях.

Успех г-н Чуканов. Сигурни сме, че ще се справите с тежките задачи, които ви чакат за изпълнение и ще работите и помагате не само на нашите фермери, а и за бранша.
Фермерите, заслужават това.

Михаил Михайлов – НСГБ

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Най после един грамотен , компетентен и възпитан човек да отиде там където има нужда от такива хора.

  2. Най после един грамотен и компетентен човек да представлява БГ фермерите. Успех !!!@

  3. Да видим какво ще случи с времето и действията и постъпките и предложенията който ще направят само едно ще му пожелая да няма разделение на браншове и да се работи за родните фермери и стопани да могат да продължат да работят

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here