Приключенията на едно селско момиче: Време и вятър / 14 част

0

време за четене: 2 минути

Няколко дни преди да дойде вирусът бяхме „връхлетени” от вятъра. Той продължи да вилнее няколко дена. Тогава още не знаех, че вируса ще остане много повече дни и нощи от вятъра. Не знаех, че  най-лошото тепърва предстой!

Но да се върна при вятъра, / материала е писан по време на бурята/. Надявам се скоро, в сряда или четвъртък вятърът да е затихнал. При такова време получаваш само стрес и напрежение. Първите плочки вече са издухани от покрива на нашата ферма. Въпросът е дали ще има издухани още  керемиди и втория въпрос е, колко ще са те. Знаем какво е когато духа вятър.  Този следобед вятъра ни държеше на закрито, но скоро ще се върнем на работа.  Доенето е все още най-безопасното. В нашата изолирана  сграда, в която е монтирана  доилната инсталация не се чува дори, че на вън вилнее силният вятър.

В обора е нещо различно. Тойт удря прозоречните платна – които са напълно пуснати и застопорени. Всичко в обора трепери, трептят тръбите и подпорите  въпреки че всичко е проверено и хванато  възможно най-добре.

Тази сутрин храненето си беше  направо  предизвикателство. Първо много трудно се справих при силозите, за да мога да натоваря  достатъчно силаж, царевица и каша. Приготвих и за утре.
Зареждането на емисията беше нещо смешно: духаше навсякъде! В крайна сметка натоварих  достатъчно килограми в ремаркето на смесителя! Беше голям контраст с миналия четвъртък, когато бях толкова щастлива, че храних животните при наличието на красивото слънце.

 След обяд проверих всички животни, допълних фуража и нахраних  телетата с мляко. Последното не се случи и без произшествия. Млякото „излетя” от кофите, а  чашата с която  го мерих, на  два пъти трябваше да гоня я из двора.. Това сигурно е било забавна картина, ако някои ме е гледал!

Между другото и преди съм писала за различни метеорологични условия. Във фермата има ледени дни, горещи  дни и дъждовни дни.?
Земеделските производители и времето, те винаги са заедно. Един ден  е настроен приятелски,  а друг ден е все едно, като враг за стопанина. Времето има голямо влияние върху фермерите, така че има смисъл, че понякога се оплакваме от това.  Топлината, сушата или наводненията могат да причинят много щети, от което страдат нашите доходи. Вятърът е главно за щети. Така че да се надяваме, че не е толкова лошо.

Джули Ван Бовен

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here