Коронавирусът и мандрите

0

време за четене: 2 минути

За да могат да гарантират логистиката на млякото, т.е. събирането и преработката, мандрите прилагат различни предпазни мерки за безопасност. Ако собственикът на млечните крави е под карантина, има няколко точки, които трябва да се вземат предвид при събирането на мляко.

Мандрите са взели различни предпазни мерки, за да продължат събирането.

Млякото трябва да се преработва бързо. Ето защо Европейската асоциация на млечните продукти (EDA) поиска ЕС да я включи във всички планове за ограничаване, за да не се прекъсва регионалната и трансграничната логистична верига за мляко. Това искане трябва да бъде взето предвид, тъй като според федералното правителство се прави всичко, за да се гарантира, че освен медицинските грижи, доставките на храни се поддържат възможно най-добре.

Следователно млекопреработвателните предприятия се опитват да избегнат заразяване на служителите и по този начин е възможно затварянето им,  чрез още по-строги хигиенни разпоредби.
Те включват:

 • Минимизирайте личните контакти
 • По-строги общи правила за хигиена
 • Удължаване престоя в ”домашния” офис
 • Редовно измерване на температурата

“Ние ще направим всичко възможно, за да гарантираме,  рафтовете да са пълни. Важни са  търговците на дребно, разбира се и товарния транспорт трябва да продължи да работи – също и зад граница”, каза Оливър Бартел (глобален ръководител на корпоративните комуникации в немския млечен контур) ).

За да се гарантира това, преди няколко седмици се сформира  групата на DMK наречена  „Корона на вируса“. Тази работна група обсъжда общата ситуация и ситуацията в компаниите.  DMK поне веднъж на ден и е в тесен контакт с властите и индустриалните асоциации. Досега обаче няма съществени прекъсвания сред служителите, така че производството в момента може да продължи без ограничения.

По-конкретно, DMK определи следните точки като част от задачите на работната група, например за събиране на мляко:

 • Ако фермерите са получили предписания от здравния орган, те трябва стриктно да се спазват.
 • Всеки контакт между всички лица, работещи във фирмата, и водача на камион за събиране на мляко е забранео. Ако в изключителни случаи е необходима директна среща с водача на камиона , трябва да се спазва минимално разстояние от 2 метра по всяко време, а времето за контакт е възможно най-кратко.
 • Нашите фермери гарантират, че камерата за мляко и контейнерът за съхранение на мляко са чисти.
 • Ако се установи, че човек е заразен с вируса във ферма или има конкретно подозрение, той не трябва да влиза в помещението за съхранение на мляко до по-нататъшно известие, за да се сведе до минимум риска от заразяване.

Гарантирано ли е събирането на мляко в случай на карантина?

Ако мениджърът е в карантина, събирането на мляко като цяло е гарантирано. Засегнатите млекопроизводители трябва да отбележат следните точки, наред с други:

 • Блокиран контакт с водача на камиона за събиране на мляко
 • Преди да предадено млякото, дезинфекцирайте точките за контакт в камерата за мляко, особено дръжките на вратите и т.н.
 • Във всеки случай производителят на мляко трябва да се свърже със своята мандра.

Но не само при събирането на мляко, но и при маркетинга на собственото си мляко директно във фирмата, сега трябва да се спазват някои правила:

 • Напомнете на клиентите си с приятелска нотка в зоната на входа, разстоянието до другите и спазването на добра хигиена на ръцете.
 • Ако е възможно, осигурете дезинфектанти за ръце.
 • Броячите на продажбите, дръжките на вратите и контролите на автоматите трябва да се почистват по-внимателно.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here