Уикенд – Говедовъдни новини – 120 секунди: И Австралия затваря границите

0

Само за 120 секунди ще се разходите по света и научите много за животновъдството и не само за него.
Всичко, от което се нуждаете за да сте актуални са само 120 секунди!


Животновъдите на Австралия продължават да имат проблеми. След пожарите, наводненията и тайфуните сега ги нападна вируса, което означава затваряне на границите, спиране на вноса и износа и нови проблеми за фермерите.

Според новините на ABC, стадото говеда на Австралия е достигнало най-ниско ниво през последните 30 години.

Отбелязва се също, че много фермери имат големи дългове, а други са продали разплодните си животни и трябва да рестартират програмите си за разплод от нулата. Но в момента разплодните животни са много скъпи и е трудно да се реши човек да почне отначало.
Прогнозите са, че в Австралия  стадото от говеда ще намалее с още 5,8 процента на годишна база до края на юни 2020 г. Това ще бъде кумулативен спад от 12,4 процента от юни 2018 г.
Очаква се клането на възрастни говеда да падне с 15%, на годишна база до 7,2 милиона броя през 2020 г. и до 7,1 милиона през 2021 г. Анализът обаче показва, че вътрешният пазар на Австралия все още ще бъде добре запасен. И все пак, австралийските животновъди могат да разчитат на безкрайните си пасища.

Ключови точки:

  • Националното стадо едър рогат добитък е на най-ниско ниво от 30 години насам, докато овцете не са били малко от 1904 г.
  • Сега, когато пандемията на коронавирус затваря държавните граници, работата по възстановяването е още по-трудна
  • Животновъдните стопанства в Австралия  ще намалеят още повече, но това няма да се отрази на вътрешния пазар

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here