Европа и кризата: Германия

0
време за четене: 1 минута

Особено сега в условията на криза: доброволното отказване на доставката, е от съществено значение за предотвратяване на по-нататъшни спадове на цените.

Изчисляването на разходите за производство на мляко в Германия показват значителен дефицит от 22 процента. Според тримесечното актуализирано проучване на разходите на Службата за селскостопанска социология и земеделие (БАЛ), производствените разходи – към януари 2020 г. – са 44,07 цента / кг, докато средната цена на плащането през същото време е била само 34,56 цента / кг. Така на производителите липсваха общо 9,51 цента / кг за покриване на разходите.

Според Йоханес Пфалер, член на борда на Европейския съвет за мляко (EMB) и производител на мляко, ценовата ситуация е още по-драматична и е много  вероятно да се влоши през следващите няколко месеца:

„Настоящата криза показва още веднъж колко уязвима е млечният сектор към кризи. Дори повече от всякога става ясно, че се нуждаем от ефективни инструменти, за да може производителите на млечни продукти да могат да действат във времена на криза – и то не индивидуално и национално, а по координиран и европейски начин. Ето защо незабавното прилагане  намаляване  доставките на мляко е от съществено значение за предотвратяване на по-нататъшни спадове на ценит. Може да се наложи дори задължителен – отказ от доставката .

Източник: ЕМБ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here