“АЛФА ВЕТ” еоод: Капани за мишки и плъхове

0

време за четене: 3 минути

Мишките и плъховете, са същества които нямат много привърженици. Може би правят изключение белите мишленца, и тези които въртят цилиндърът с късметчета по панаирите. Обикновено хората изпитват страх и паника, когато ги видят, независимо от големината им. Много пъти, големият плъх, който може да се види в някоя канализация или вечер късно покрай някоя кофа за боклук – пък направо води до паника. Дори и мъжете спортисти, не рядко изпитват страх от мишките.

Всички знаем, че са вредители, но едва когато  изпитате на „гърба“ си нанесените вреди, ще се уверите, че тези животинки заслужават наистина да бъдат хванати в капана.

Какво може да ви причинят тези малки създания.

  • съсипват и унищожават храната ни. Чрез своята слюнка и изпражнения мишките и плъховете могат да заразят  храните и местата откъдето са минали.
  • болестите, които пренасят мишките и плъховете са много – дерматити, менингит, трихинелоза, бяс, дизентерия и др.
  • увреждането на вашия дом или автомобил и прекъсване на кабели си е в реда на нещата.
  • една двойка мишки за една година може да си подсигури около 1200 питомци.

Стига се до извода, че мишата популация трябва да намалява и да се поддържа до  такава нива, че да не причинява вреди и да може да съществува, катопопулация.
Един от методите за премахване са отровите, което си има своите предимства и недостатъци.

Сега обаче ще ви запознаем с капаните, в които могат да се хванат гризачите.
Защо напоследък се използват капани?
Например в някои държави, можете да хванете мишката, но нямате право да я убиете или да ú навредите. Просто трябва да я занесете с капана до близката горичка и там да я пуснете на свобода.

Както всичко в света се развива, така вече се промени и външния вид на капаните. Трябва да забравим стари телени капани за мишки, които можеха да се намерят във всеки селски магазин.

Преди няколко дни ни се обади Николай Колев, който ни разказа, че  помещението, в което съхранява фуража си за кокошките и зайците, които отглежда любителски, е било нападнато от плъхове. Опитал да се справи с тях и заложил стария капан останал още от дядо му.
Не се получило нищо. Тогава потърсил в интернет фирма, от която може да се снабди с нещо, което би му помогнало да се справи с проблема.  Попаднал на сайта www.alfavet.bg на фирма АЛФА ВЕТ, от където си закупил търсеният капан, който бил заложен веднага след получаването му.
На сутринта отишъл да направи проверка и видял, че в него има не един, а цели седем плъха.
За няколко дни гадините били хванати. На тяхното място веднага дошли по-малките мишки. Да, ама капана голям и те го използвали за закусвалня. Тогава отново се свързал с офиса на Алфа Вет и си купил два капана за по-малките мишки.
Сега вече е спокоен, че в стопанството му няма мишки.

Капан за плъхове: С този капан може да се заловят един или повече живи плъхове едновременно благодарение на голямата си дължина от 40 см. Без поставяне на отрова, той е безопасен за вашите деца и домашни любимци и може да се използва навсякъде в къщата, гаража, тавана или на друго място. Изработен от неръждаема стомана осигуряваща му оптимален живот.

За информация:
052/370 681 0879/888 372
info@alfavet.bg повече ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here