След млякото идва ред на кравите

0

време за прочит: 1 минута

Милиони крави могат да минат през кланиците  в САЩ. Коронавируса се настани трайно в страната. Нанесе много поразии и най-вече при млечното говедовъдство. Затвориха се много млекопреработвателни предприятия, вследствие на което се наложи в нивите да се излеят хиляди тонове мляко.

 Експертите от информационна агенция Bloomberg предсказват, че много крави в най-скоро време може да бъдат заклани. В момента експертите не са регистрирали случаи на заразяване на говеда с коронавирус. Животните обаче могат да умрат по съвсем друга причина.

Сега в САЩ има 95 милиона говеда, 77 милиона глави прасета и 9 милиарда пилета. Земеделските производители се притесняват, че поради ограничения всички фуражни предприятия ще бъдат затворени. Освен това, може да се стигне до намаляване на персонала поради потенциално заразяване на персонала на фермата.

Селското стопанство в САЩ зависи от сезонните работници. В момента те не могат да влязат в щатите. Практически няма кой да замести чужденците, които напускат или се разболяват, твърдят източници. Ето защо милиони крави могат да останат без фураж. Смята се, че ако ограниченията продължат по дълго време, тогава земеделието в Съединените щати ще пострада силно.

ИЗТОЧНИК: ARGUMENTI.RU

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here