Шоуто на Highland

0

време за прочит: 1 минута

Развъдчиците на шотландски високопланински говеда трябваше да проведат 21-то си шоу в Чур- Швейцария. Карантината обаче наложи шоуто да се отложи, но и да се проведе. В сайта на асоциацията желаещите да участват в шоуто предоставиха снимки на своите животни, които бяха оценени от финландския съдия – Рийка Палонен в различните категории.

Какво каза съдията след даване на оценките: Оценката на животни от снимки е  много трудно. Едно от най-важните неща, които обикновено търся при говеда е дълголетието и производителността.
Highland говедата имат красиво лице, но това е черешката на тортата: Като земеделски производител искам животни с добри крака, добра подвижност, добра горна линия, здрави задни части и достатъчна дълбочина.
При женските желая женственост, защото кравите, които са твърде тежки, рядко са добри майки крави.

В заключение бих искала да напомня, че вие ​​фермерите сте  най-добрия съдия на  собствените си животни, защото знаят историята на всяко от животните, техните линии и какво можете да се очаква от тях. Преценка от съдията се дава само за един ден – а този път само от една снимка. Така че, нека просто да седнем с хубава чаша кафе и да се насладим на момента на гледане на тези снимки – сигурна съм, че всяко едно от тези животни върши добра работа за стопаните си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here