ЕВРОПА И КРИЗАТА: Говедовъдите на протест

0

време за прочит: 2 минути

Днес 07 май Европейският съвет по мляко, който обединява повече от 100 000 фермери – говедовъди, излиза на улиците  със своите структури в седем държави. Държави, които в момент на кризата имат свръх производство на мляко и съответно имат проблем с цената му.  Те не са съгласни с мерките които набеляза комисията по Земеделие при ЕС. От ръководството на организацията изпратиха следният призив до медиите:

„Доброволен  отказ от доставка: правилно. – Частно съхранение: грешно“

ЕВРОПА И КРИЗАТА: Доставка или складиране

Уважаеми представители на медиите,

ако пазарът на мляко в ЕС се препълни, може да се направи нещо.  С доброволен отказ от доставка, който се координира на равнище ЕС. ЕС обаче не е избрал този инструмент. Вместо това той предоставя помощ за частно съхранение; с други думи млякото се преработва и съхраняваните млечни продукти  образуват кули с масло и сухо мляко.

За да отправят силно призив към Комисията на ЕС да коригира този погрешен курс, производителите на мляко, членове  на ЕМВ ще организират кампании за млякото в различни страни на 7 май. Заедно те призовават за въвеждане в ЕС на програма за доброволно намаляване на доставките на мляко. 

Каним ви да подкрепите тези кампании.

Тези действия се извършват от организациите, като се вземат предвид настоящите ограничения.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here