Млекомати без пари

0

време за прочит: 2 минути

В месеците на кризата, все повече организации и хора търсят за помощ държавата. Ако не се искат пари, то се искат други неща които ще могат да съживят дадения бизнес.
Румънските говедовъди преди няколко дни излязоха с поредното интересно предложение за подпомагане на фермерите.

Съобщението идва на фона на криза, причинена от пандемията на коронавируса, която има тенденция да унищожи млечния сектор. Земеделският производител е на мнение, че парите, идващи от Министерството на земеделието, трябва да помогнат на обикновения фермер.

Много асоциации за добитъка, които в последно време представляват свои собствени интереси, се опитват чрез различни действия и трикове, специфични само за тях, имащи за цел да сплашат Министерството на земеделието за откъсване от бюджета на някои суми, които никога няма да стигнат до джоба на обикновения говедовъд.

Именно тези фермери  предлагат  местните и централните власти да помогнат на производителите, чрез инсталиране на млекомати, но в  промоционална кампания в това отношение.

Млекомата, би решил продажбата на справедливи цени на мляко от фермите. Продажбата на сурово мляко чрез млекомати на потребителя ще му помогне да консумира и да си направи  прекрасни продукти у дома, чрез прости рецепти  достъпни за всеки, и спасява нашия бизнес. Молим правителството, MADR и всеки с очите си да види:

  • Закон, в който местните публични власти дават на разположение на местния земеделски производител, млекомат на всеки 3000 жители, разположен в публичното пространство, за да присъстват в кметствата, окръжните съвети, без търг, наемът да бъде на достъпна цена за земеделски производител
  • Местоположението на млекомата трябва да бъде без стотици формалности, като разрешения, ненужни известия, „погребването“ на земеделския производител в документи и бюрокрация; всички условия трябва да бъдат предвидени от закона
  • консумацията на уреда да бъде метрологично проверена, а фермерът да плаща колкото го използва месечно.
  • Ежедневните анализи на млякото трябва да бъдат на достъпна цена или месечен абонамент на цени, които следва да бъдат обосновани.

Всички ревизии на законите трябва да бъдат в това отношение. Нека бъдем обединени! “, Пише животновъдът от Клуж Алин Йоан Фенеджан в съобщението си, публикувано в румънските медии.

За Говедовъд – Костел Чита, Букурещ

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here