Втора вълна на отглеждане на крави

0

време за прочит: 1 минута

Китай започва втори опит да създаде млечна индустрия. При първия опит бяха изградени много мега ферми, които заляха с фекалии селата. Сега нещата са поставени на друга основа.

Млечния китайски гигант Yili Industrial Group Co. Ltd, започна изграждането на нова производствена база в Хинган съобщи агенция Xinhua News.

Компанията заяви, че строителството започва на 1 май. По-специално се планира създаването на 20 мащабни демонстрационни комплекса, както и „интелигентна фабрика“ за производство на висококачествени био млечни продукти с дневен капацитет за преработка на млякото от 4000 тона /това е над два пъти повече от нашето дневно производство на краве мляко/

Общата инвестиция в проекта ще достигне 30 милиона юана (около 4,25 милиарда долара), и ще бъдат създадени над 60 хиляди нови работни места. Освен това проектът е предназначен да стимулира развитието на местните индустрии в областта на земеделието, както и на логистиката и на опаковките.

През последната година компанията спечели 90,2 милиарда юана чиста печалба (малко повече от 8,5 милиарда долара), което е 13,4% спрямо предходната година.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here