От серията вашите коментари . . . са важни за нас

0
След публикуването на статията

Част 1/ SOFT-AGRO: Крава след отелване – Внимавайте!

 при нас имаше коментари на говедовъди. Какви са  коментарите:

Вакил Шириев – Благодаря Ви, полезна статия, съгласен съм с Грегъри относно количеството коластра. За млади животни
с тегло под 30 кг е достатъчно 3-5 л коластра, ако живото тело е повече от 30 кг, нормата може да се увеличи до 6 л, а с над 40 кг – до 8 л на ден ,
В същото време е по-добре да се придържате към следното правило за хранене: за малки телета, които
могат да пият не повече от 1 литър, тогеава те се поят с коластра шест пъти на ден с интервал от четири часа;
за средни телета , консумиращи 1,5 литра, четири пъти с интервал от шест часа. При пиене на 2 lили повече, коластрата се дава три пъти на всеки осем часа. Храненето с коластра, особено през първия ден, може да доведе до поглъщането и в стомаха или червата,което може да доведе до диспепсия на 3-тия-4-ия ден.


/ Понятието диспепсия обобщава различни проблеми при разграждането на храната в стомашно-чревния тракт/


РАШИТ: Благодаря .Много прост език за писане и разбираем! Информацията не е нова, но полезна! Използването на австрийски системни болуси Smaxtec ви предупреждава за 24 часа за предстоящия хотел!

СВЕТЛАНА:интересен материал.Въпреки това, ключовият момент в практиката на реалното отглеждане, с поне една крава и поне хиляда крави, е способността на собствениците на животни или специалистите да разграничават ясно физиологичната норма в рамките на приемлив коридор от функционални отклонения от патологии във всичките им прояви. Които също зависят значително от много външни и вътрешни фактори на влияние. Но това знание може да се получи само чрез практическо обучение в реално производство.

Михаил: „В първите часове е необходимо да се дадат поне три литра коластра на телето, както и да се даде на кравата  енергиен разтвор.Тук авторът малко се развълнува. Първо, телето трябва да се напие с коластра през първия час от живота (оптимално през първите 30 минути.) Имунитетът и последващото здраве и производителност директно зависят от това. Препоръката да се дават поне 3 литра коластра като цяло не е нищо. Обемът на коластра за новородено теле е 4-5% от телесното тегло, в зависимост от породата той ще бъде 1,2-2,5 литра.

Виктор:  Здравейте. Благодаря ви за статията, темата винаги е актуална и за пореден път освежаваща е много полезна. Чакаме втората част, която е не по-малко важна и интересна. Благодаря ви

Алексей:  Добра статия.Струва си да добавите, че при пълно разкъсване на пъпната връв,  трябва да се зашие отвора. Това не само намалява риска от последващ сепсис, но също така предотвратява опасноста  юницита да  се сдобие с  херния.

Валери: Благодаря . Под формата на протокол, на стената за рисуване в голяма ферма би било супер.

Виталий: Добра тема. Следните точки трябва да бъдат изяснени. Колко и какви електролити трябва да пие кравата? Кога е за първи път да се дои крава и колко (частично, изцяло)

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here