“Криста” ЕООД: Какво трябва да знаем при използването на млекозаместител?

0

Съставът на един добър млекозаместител трябва винаги да е съобразен с нуждите и развитието на храносмилателната система на телето. Протеинът в млечните продукти осигурява необходимите аминокиселини, за да може органите и мускулите да се развиват.

„Криста“ ЕООД: Как да увеличим ефективността при отглеждането на телета

Съдържанието на суров протеин в повечето млекозаместители е между 19% и 24%. Тази цифра обаче не казва много за качеството на продукта. Колко добре телето може да преработи протеинът зависи от смилаeмостта, съставът на аминокиселини и наличната енергия от мазнини и въглехидрати. Усвояването на протеина в добър млечен продукт би трябвало да е над 90%.

Дали суровината е подходяща за висококачествен млечен продукт зависи от качеството, усвояемостта и нивото на небелтъчния азот (NPN). Суровините като обезмаслено мляко на прах и концентрат на суроватъчен прах са висококачествени протеинови суровини с подобен състав на аминокиселини и ниско съдържание на NPN. И двете често се използват в продукти като детска храна и са много подходящи за млечни продукти за млади животни.

Широките познания на Denkavit, придобити от дългогодишен опит в отглеждането на телета за угояване, е здрава основа за разработване на висококачествени млекозаместители. Нивото на опит и ноу-хау относно смилаемостта на различните суровини и прилагането на иновативни методи в производството на млекозаместители позволяват на Denkavit да предостави подходящо решение за всякакви специфични хранителни и технически изисквания.

Продуктите Denkamilk се отличават с първокласна селекция на суровини с висока смилаемост, осигурявайки най-високи нива на млечен протеин и енергия. Суровините и баланса между протеин и енергия са формулирани с цел постигане на висок прираст и отлично здраве.

Криста EООД е дългогодишен партньор и официален представител на Denkavit за българския пазар. Портфолиото Denkamilk включва висок клас млекозаместители, съдържащи суроватка и сухо мляко.

Повече информация за отделните продукти може да намерите на нашия уебсайт:ТУК


“Криста” EООД е дългогодишен партньор и официален представител на Denkavit за България.
Ако желаете да получите повече информация за ефективното отглеждане на телета – моля, свържете се с наш експерт по хранене на преживни: ТУК

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here