Подкрепа за английските говедовъди

0

време за прочит: 3 минути

Ако трябва да бъдем точни, най-голям зор по време на върха на пандемията видяха английските фермери. Всички знаем, че много е трудно на фермера да му се откъснат от сърцето два литра мляко приготвено за продаване, отколкото да купи бутилка уиски да почерпи. Именно това се случи на английските фермери. Наложи се много производители, които произвеждат под пет тона мляко на ден да го изхвърлят в нивите. Представяте ли си не два литра мляко, не бутилка уиски, а цели пет тона. И това не един ден, а цяла седмица. Които не е изхвърлял мляко не знае за какво става дума. В тази връзка може би фермерите получиха помощи. Не разбирайте че това е станало на калпак. Всеки е получил толкова колкото е загубил.

Британското правителство разработи и пусна пакет от мерки за подкрепа на млекопроизводителите в Англия, засегнати от ситуацията с коронавируса. Според Министерството на околната среда, храните и селското стопанство на Обединеното кралство (DEFRA) предприетите мерки за подкрепа ще позволят на всеки производител на млечни продукти в Англия да получи до 10 000 британски лири, за да покрият 70% от загубения доход през април и май. По този начин земеделските стопани могат да продължат да работят и поддържат производствени мощности, без да нарушават хуманното отношение към животните.

Млекопроизводителите, които през април и май загубиха повече от 25% от доходите си поради коронавирус, ще имат право на достъп до финансиране през следващите няколко месеца. Предприетите мерки за подкрепа не се прилагат за млекопроизводителите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, но Националния съюз на земеделските производители (NFU) заяви, че ще работи с властите в тези региони, за да предостави подкрепа на фермерите.

Млечната промишленост е най-големия селскостопански сектор в Обединеното кралство и фермерите в страната произвеждат около 40 милиона литра мляко всеки ден.
– „Нашата млечна промишленост играе решаваща роля за осигуряването на храната на нацията и правим всичко възможно да подкрепим индустрията в тези трудни времена“, каза британският министър на околната среда Джордж Еустис.

Миналия месец Кралската асоциация на британските млечни фермери (RABDF) призова правителството да предостави краткосрочна финансова подкрепа на млекопроизводителите, които са принудени да изхвърлят мляко или получават значително намалени разходи в резултат на намаленото търсене от страна на сектора на кетъринга. Асоциацията похвали въвеждането на новия пакет от мерки, но предупреди, че ако ситуацията не се нормализира, може да са необходими допълнителни инструменти за подкрепа.
ИЗТОЧНИК: BВС

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here