Отиде си световноизвестния бик Доорман

0

време за прочит: 1 минута

Отиде си канадският бик, собственост на Семекс – Канада – Val-Bisson Doorman. Само преди няколко дни, той почина на осемгодишна възраст. Doorman е един от първите бици, който се възползваха от оценката на геномната развъдна стойност. Доскоро той не успяваше да отговори на голямото търсене на сперма.

Като син на Bookem от майка  Shottle Imelda, той имаше дълбоко и добре познато родословие. В родословието му има такива известни бици като Goldwyn, Prelude, Blackstar, Chief Mark, Rudolph и Starbuck.
Най-голямата му сила бе създаването  на животни за шоу ринга.
Doorman все още има ITP от 134.

Потомците на Doorman се открояват особено в шоу ринга през последните години. Една от най-известните негови дъщери в Швейцария е Au Parchy Doorman Jolie. Кравата бе коронована за национален победител през 2019 г., като спечели EXPO. Преди това е  резервна шампионка на младите крави през 2017 година. 
Друга негова дъщеря Comestar Doorman O’Katrysha, също блесна в шоу ринга. Има титлата за младши шампион през 2019 г. на Европейското първенство в Либрамонт (Белгия). Също спечели титлата за Гранд Шампион на Junior Bulle Expo 2019 и Резервната титла за младши шампион на Swiss Expo 2020.

Генетиката на Doorman се осъществява от неговите синове. Талантът му за комбиниране на функционалност и екстериор е особено очевиден. Най-известните му синове за конформация със сигурност са Walnutlawn Solomon и Toc-Farm Fitz. В допълнение, синовете му Ladys-Manor Doorsopen и Holbra Inseme Rodanas също впечатляват с високи стойности на ISET при биковете, тествани за потомство. 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here